Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Συνδρομητική στέγη για 12 ομάδες μπάσκετ

Στην ΕΡΤ θα παραμείνουν, την περίοδο 2013-14, τα τηλεοπτικά δικαιώματα των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στην Α1 μπάσκετ, ενώ οι εντός έδρας αγώνες των υπόλοιπων 12 ομάδων της κατηγορίας θα μεταβιβαστούν, εκτός απροόπτου, στα κανάλια της NOVA, που προτείνει διετές συμβόλαιο, με οικονομικό αντάλλαγμα ελαφρώς βελτιωμένο για ορισμένες ΚΑΕ, και σταθερό για τις υπόλοιπες.

Η διοίκηση του ΕΣΑΚΕ άνοιξε σήμερα το φάκελο των τηλεοπτικών μεταδόσεων της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, κι αν καταλήξουν ευνοϊκά οι επαφές που ξεκίνησε με τα στελέχη της ΕΡΤ και της NOVA, τότε θα υπάρξει νέος τηλεοπτικός "χάρτης", τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2015. Οι υπεύθυνοι της κρατικής τηλεόρασης ζήτησαν να διατηρήσουν τα δικαιώματα μόνο των δύο "αιωνίων" αντιπάλων, ενώ το συνδρομητικό δίκτυο ενδιαφέρεται σφόδρα για τα δικαιώματα των άλλων 12 ομάδων, υποσχόμενο να βελτιώσει το όφελος για ορισμένες απ'αυτές, και να διατηρήσει σταθερό το κέρδος των υπολοίπων.

Στη φετινή περίοδο, τα έσοδα των 12 ομάδων ξεκινούσαν από 90.000 ευρώ, για τις λγότερο "εμπορικές", κι έφτασαν τις 250.000 ευρώ για τις δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης, τον Αρη και τον ΠΑΟΚ. Η κλιμάκωση αυτή θα διατηρηθεί και στο επόμενο συμβόλαιο, με την ασφαλή πρόβλεψη να μη μειωθεί για καμία ομάδα το οικονομικό όφελος που είχε φέτος, αντιθέτως να αυξηθεί ελαφρώς για τις πλέον "εμπορικές".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...