Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Προς περικοπή θέσεων εργασίας στη γερμανική Bild


Ο γερμανικός εκδοτικός όμιλος Springer, ιδιοκτήτης τoυ ομίλου που εκδίδει την εφημερίδα Bild με το μεγαλύτερο αναγνωστικό κοινό στην Ευρώπη, προσανατολίζεται στην κατάργηση 170 με 200 θέσεων εργασίας στο προσωπικό του, στα πλαίσια του σχεδίου για μείωση των εξόδων του, αναφέρεται σε σημερινή προδημοσίευση άρθρου του εβδομαδιαίου περιοδικού Ντερ Σπίγκελ.

«Ο όμιλος Axel Springer θεωρεί σαφώς πως καθαρές περικοπές είναι απαραίτητες στις έντυπες δραστηριότητές του» και ήδη εξετάζονται οικονομίες «συνολικά 20 εκατ. ευρώ», γράφει το περιοδικό, επικαλούμενο «πολλές και καλά πληροφορημένες πηγές».

Περί τις 170 με 200 θέσεις εργασίας βρίσκονται επί ξυρού ακμής στο εσωτερικό του ομίλου της Bild, και κατά κύριο λόγο στην ομώνυμη εφημερίδα.

Οι συντάκτες της Bild, της ιστοσελίδας Bild.de και της τοπικής βερολινέζικης εφημερίδας Β.Ζ. θα μεταφερθούν στην θυγατρική Bild Digital GmbHm, όπου οι συνθήκες εργασίας είναι «κατά γενική ομολογία λιγότερο καλές από τους υπαλλήλους στις έντυπες εκδόσεις», υπογραμμίζει το Ντερ Σπίγκελ.

Επιπλέον, επιβεβαιώνει το περιοδικό, προβλέπονται απολύσεις και ο όμιλος ήδη έχει βάλει στην άκρη 50 εκατ. ευρώ για τη «διαρθρωτική προσαρμογή».

Ερωτηθείς από το Ντερ Σπίγκελ, ο όμιλος Bild υποστήριξε πως εξετάζονται «διάφορα σενάρια»: «Θέλουμε να δημιουργήσουμε από σήμερα τις συνθήκες μίας επιτυχίας εξίσου οικονομικής για τη δημοσιογραφία των πολυμέσων», δηλώνει στο περιοδικό εκπρόσωπος του ομίλου.

Κατά το Σπίγκελ η αποδοτικότητα της Bild ξεπερνά το 30% και η συμβολή της στα έσοδα του ομίλου Springer ανέρχεται στα 300 εκατ. ευρώ.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...