Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Aντιδράσεις των κομμάτων στα σενάρια περί κλεισίματος της ΕΡΤ


Το ένα μετά το άλλο τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντιδρούν στα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας , για το λουκέτο στην ΕΡΤ και την επαναλειτουργία της με λιγότερο προσωπικό.  

Ο εκπροσώπος τύπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Πάνος Σκουρλέτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση, εδώ και καιρό, υλοποιεί ένα σχέδιο απαξίωσης και συρρίκνωσης της ΕΡΤ και παράλληλης μετατροπής της σε ένα απόλυτα ελεγχόμενο μέσο χωρίς την παραμικρή ανεξαρτησία στη λειτουργία της.

»Αφού προηγουμένως μείωσαν μισθούς, απέλυσαν συμβασιούχους, την ίδια στιγμή που προσελάμβαναν συμβούλους με παχυλούς μισθούς, τώρα φλερτάρουν με την ιδέα του ξαφνικού θανάτου της δημόσιας ΕΡΤ.

»Πρόκειται για ένα πολιτικό έγκλημα-πρόκληση απέναντι στον έλληνα φορολογούμενο, που πληρώνει για να έχει αντικειμενική, πλουραλιστική και αξιόπιστη ενημέρωση.

»Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα σταθεί εμπόδιο σε αυτή την πορεία κατάρρευσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και ταυτόχρονα θα αγωνισθεί για την αναβάθμισή της ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στο ρόλο της».

«Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει άμεσα στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κλείσιμο της ΕΡΤ και περικοπές στο προσωπικό της.

»Το ΚΚΕ θα βρεθεί απέναντι σε κάθε τέτοια εξέλιξη, όπως επίσης και σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης και συρρίκνωσης της ΕΡΤ, που θα πλήξει ακόμη περισσότερο τα δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτή και το δικαίωμα του λαού στην ενημέρωση» επισημαίνεται σε σχόλιο του ΚΚΕ.

To Σχέδιο Β του Αλέκου Αλαβάνου σχολίασε τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας ως εξής:

«Σε ένα ευρωπαϊκό τοπίο ενημέρωσης που κυριαρχείται από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα η δημόσια ραδιοτηλεόραση μπορεί να αποτελεί μια ζώνη άμυνας και ελευθερίας.

»Αντί η ΕΡΤ να θωρακισθεί θεσμικά από σκοπιμότητες ώστε να μη γίνεται κυβερνητικό φερέφωνο, αντί τα κομματικά κριτήρια στη στελέχωση να γίνουν αξιοκρατικά, αντί να αναβαθμισθεί η ποιότητα και η οικονομική της αποτελεσματικότητα, η κυβέρνηση της τρόικα φέρεται να επιδιώκει το λουκέτο ή την συρρίκνωσή της.

»Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δίνουν μια μεγάλη μάχη για την ελευθεροτυπία κι έχουν την αλληλεγγύη μας. Όσο η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να κλείσει το BBC, άλλο τόσο θα κλείσει και την ΕΡΤ».


Η "Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα" σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Πρέπει η κυβέρνηση γρήγορα να διαψεύσει πως υπάρχει σχέδιο να κλείσει η ΕΡΤ . Η δημόσια τηλεόραση και το δημόσιο ραδιόφωνο πάντα έχουν να προσφέρουν. Δεν είναι ώρα για πειραματισμούς,ούτε για μεταρρυθμιστικές επιδείξεις".
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...