Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Γκίκας Μάναλης: Στόχος μου να νοικοκυρέψω την ΕΡ

«Δεν ήρθα να κλείσω την ΕΡΤ, είτε να την συρρικνώσω, αλλά για να την νοικοκυρέψω», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Γκίκας Μάναλης σε μια συνάντηση γνωριμίας που είχε σήμερα με τους δημοσιογράφους, κατά την οποία ανέπτυξε τις προθέσεις και τα σχέδια της νέας Διοίκησης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης μίλησε για χρονίζοντα θέματα που απασχολούν την εταιρεία, σημειώνοντας πως υπάρχουν πολλά στην ΕΡΤ που δεν τον βρίσκουν σύμφωνο. «Η ΕΡΤ είναι μια ΔΕΚΟ και συμμετέχει σε έναν προϋπολογισμό και μια εταιρεία που πρέπει να λειτουργήσει μέσα σε έναν ανταγωνισμό», τόνισε ο κ. Μάναλης, υπογραμμίζοντας πως οφείλει να μιλήσει με το βασικό της μέτοχο για το πώς βλέπει να λειτουργεί. «Δεν υπάρχει τίποτε προαποφασισμένο που να γνωρίζω», πρόσθεσε.

«Εργάζομαι για να παρουσιάσω ένα πλάνο νοικοκυρέματος ώστε η ΕΡΤ να είναι ελκυστική», δήλωσε, ενώ αναλύοντας τους άξονες του τηλεοπτικού προγράμματος τόνισε πως η δημόσια τηλεόραση πρέπει να έχει ενημέρωση με πολυφωνία, που να ικανοποιεί το αίτημα του κόσμου που πληρώνει για να ενημερώνεται σωστά, ψυχαγωγία με πρόγραμμα που να το βλέπει ο μέσος Έλληνας και πολιτισμό με επένδυση σε προγράμματα που να βγαίνουν και στο εξωτερικό. «Η δημόσια τηλεόραση πρέπει να έχει και εμπορικό χαρακτήρα», τόνισε, μιλώντας για την ανάγκη χτισίματος μιας συγκεκριμένης εμπορικής πολιτικής με στόχο την αύξηση των διαφημιστικών εσόδων.

Ερωτώμενος για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Champions League απάντησε πως συνεχίζεται η διαπραγμάτευση με την UEFA και την TEAM για τη μείωση του τιμήματος των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, ενώ εξέφρασε την αντίθεση του στο θέμα της προώθησης του 25% των εσόδων της ΕΡΤ στο κλείσιμο της τρύπας στον προϋπολογισμό του ΛΑΓΗΕ, λέγοντας ότι είναι μια πολιτική απόφαση.

Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη αξιοποίησης του ψηφιακού αρχείου της ΕΡΤ από Έλληνες παραγωγούς, ενώ απαντώντας σε ερώτημα για την ύπαρξη ειδικών συμβούλων με μισθούς εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τον χρόνο, ο κ. Μάναλης τόνισε πως στόχος του είναι η επανεξέταση του ζητήματος.

Ως προς την καθυστέρηση έγκρισης συμβάσεων προγραμμάτων και εκπομπών που ήδη τρέχουν, δήλωσε πως χρειάζεται χρόνο για να εξετάσει διεξοδικά όλους τους φακέλους, τονίζοντας πως όλες οι προτάσεις θα εξετάζονται τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά.

Στο μεταξύ με σημερινή της ανακοίνωση η ΕΡΤ τονίζει ότι «καταβάλλεται προσπάθεια για την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος για καταβολή των δεδουλευμένων πάσης φύσεως αμοιβών για υπερωριακή εργασία, υπερεργασία, εκτός έδρας μετακίνηση και οδοιπορικών, καθώς και για εργασία κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες έτους 2012». Όπως σημειώνεται, «έχει ήδη κινηθεί η διαδικασία έγκρισης του οφειλόμενου ποσού από το αρμόδιο υπουργείο, μετά από σχετική επιστολή που η Διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε. απέστειλε και εκτιμάται ότι η ανταπόκριση θα είναι η ταχύτερη δυνατή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...