Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Bροχή οι καταγγελίες δημιουργών εναντίον της Δημόσιας Τηλεόρασης – Για προσβολή μιλά η σκηνοθέτης του Καπετάν Σβούρα

Μετά την ανακοίνωση του Ροβήρου Μανθούλη για την προβολή της ταινίας του «Η κυρία Δήμαρχος» στην Δημόσια Τηλεόραση, είναι τώρα η σειρά των δημιουργών του «Καπετάν Σβούρα» να διαμαρτυρηθούν μιλώντας για παραβίαση της νομοθεσίας περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Την αγανάκτηση τους εξέφρασαν με επιστολή η σκηνοθέτις Κλεώνη Φλέσσα και ο μουσικός Ηρακλής Πασχαλίδης. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Σήμερα στις 10-7-2013 με έκπληξη πληροφορηθήκαμε πως η σειρά ΚΑΠΕΤΑΝ ΣΒΟΥΡΑΣ που υπογράψαμε ως σκηνοθέτις και μουσικός αντίστοιχα το 1986 για την ΕΡΤ, παίχτηκε παράνομα και με πλήρη άγνοιά μας στο κανάλι (Ε)ΔΤ.

Η ενέργεια αυτή είναι πλήρως αντίθετη με τη νομοθεσία των πνευματικών δικαιωμάτων την οποία γνωρίζουν οι αρμόδιοι και κάθε παραβίαση της συνιστά βεβαίως αδίκημα.

Σαν δημιουργοί τόσο εγώ η Κλεώνη Φλέσσα, σκηνοθέτις, όσο και ο Ηρακλής Πασχαλίδης, μουσικός της σειράς, έχουμε νομικό και ηθικό δικαίωμα να αποφασίζουμε την συγκατάθεσή μας για το πού, πότε και πώς θα παρουσιαστεί η δουλειά μας.

Διαμαρτυρόμαστε γι αυτήν την προσβολή του έργου και της προσωπικότητάς μας και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.

Κλεώνη Φλέσσα, σκηνοθέτις

Ηρακλής Πασχαλίδης, μουσικός»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...