Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Ο Alpha δίνει πρόσβαση σε κωφούς και βαρήκοους τηλεθεατές


Η πρωτοποριακή ενέργεια ενισχύεται με τη διάθεση και της εκπομπής «Νόστιμη Γη» στη νοηματική γλώσσα


Εντυπωσιακή συνεχίζει να είναι η ανταπόκριση από τους κωφούς και βαρήκοους τηλεθεατές στην πρωτοβουλία του Alpha να διαθέτει το καθημερινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων αλλά και μέρος του προγράμματός του με παράλληλη απόδοση στη νοηματική γλώσσα, μέσα από την ιστοσελίδα του και το Alpha Mobile App. 

Ο Alpha ενισχύει την πρωτοποριακή αυτή ενέργεια με τη διάθεση ολόκληρης της εκπομπής «Νόστιμη Γη» με τον Βασίλη Καλλίδη, με απόδοση στην ελληνική νοηματική γλώσσα.  


Από την έναρξη της πρωτοποριακής αυτής ενέργειας, χιλιάδες τηλεθεατές με προβλήματα ακοής έχουν επισκεφθεί και τις δύο ψηφιακές πλατφόρμες για να παρακολουθήσουν τα δελτία ειδήσεων αλλά και τις ενημερωτικές εκπομπές «60’ Ελλάδα» και «Αυτοψία», που είναι άμεσα διαθέσιμες στο Web TV και στη νοηματική γλώσσα, αμέσως μετά την προβολή τους.

Συγκεκριμένα, το υλικό με παράλληλη μετάφραση στη νοηματική έχει περισσότερες από 200.000 προβολές σε μηνιαία βάση, ενώ αγγίζει τα 9.000 λεπτά σε κάθε ένα από τα δύο ψηφιακά μέσα.

Η απήχηση αυτή επιβεβαιώνει την πάγια ανάγκη των 25.000-30.000 περίπου (σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος) Ελλήνων πολιτών με προβλήματα ακοής για έγκυρη και άμεση πρόσβαση στην ενημέρωση, στην οποία ανταποκρίθηκε ο Alpha.

Την απόδοση στη νοηματική γλώσσα κάνει η πιστοποιημένη από την Ομοσπονδία Κωφών διερμηνέας της ελληνικής νοηματικής γλώσσας και παρουσιάστρια του δελτίου του Alpha στη νοηματική, Σοφία Ρομπόλη.

Στόχος του Alpha είναι η σταδιακή διεύρυνση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας στο σύνολο του προγράμματός του αλλά και η πρωτοποριακή αυτή κίνηση να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και την αφετηρία για αντίστοιχες ενέργειες με ουσιαστικό κοινωνικό αντίκτυπο.

Περισσότεροι από 1.100.000 μοναδικοί χρήστες επισκέπτονται σε μηνιαία βάση την ιστοσελίδα του Alpha για την ενημέρωση και την ψυχαγωγία τους, ενώ περισσότεροι από 350.000 χρήστες έχουν «κατεβάσει» το Alpha Mobile App σε iPhone, iPad, Android smartphone και tablet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...