Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Δημοσιογράφοι ΔΗΜΑΡ: Όνειδος η διαγραφή του Πάσχου Μανδραβέλη

Ανακοίνωση της Οργάνωσης Δημοσιογράφων της ΔΗΜΑΡ για την απόφαση του Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ περί τρίμηνης διαγραφής του συναδέλφου Πάσχου Μανδραβέλη

Η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ για την τρίμηνη διαγραφή του συναδέλφου Πάσχου Μανδραβέλη αποτελεί όνειδος για την ελευθερία του τύπου και τον χώρο μας. Είναι δικαίωμα και υποχρέωση του δημοσιογράφου να ασκεί ελεύθερα την κριτική του, ακόμα και αν θίγει τα «ιερά και τα όσια» του κλάδου μας. Άλλωστε ο Τύπος πρέπει να ενοχλεί!

Πολύ περισσότερο, όταν μιλάμε για ένα δημοσιογράφο, ο οποίος, ανεξάρτητα από το αν συμφωνείς ή διαφωνείς με τις απόψεις του, έχει υποστηρίξει με συνέπεια και σταθερότητα τις ιδέες του και την ανεξαρτησία του λόγου και δίνει καθημερινά τη μάχη της ενημέρωσης.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στους εμπνευστές της απόφασης ότι η Ένωση Συντακτών υποστηρίζει πάντοτε την ελεύθερη διακίνηση ιδεών η οποία εμπεριέχει τη διαφωνία, ακόμα και στοιχεία σύγκρουσης. Η Ένωση Συντακτών οφείλει να είναι πάντοτε αντίθετη σε κάθε μορφή λογοκρισίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...