Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

BBC:«Τα ελληνικά ΜΜΕ λυγίζουν…»

Το βρετανικό BBC άφησε τον τουρισμό, τους μετανάστες και τους φτωχότερους Έλληνες συνταξιούχους και ασχολήθηκε με τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης που λόγω της κρίσης, διανύουν ζοφερή περίοδο.

Ο ανταποκριτής του δικτύου στην Αθήνα, Μαρκ Λόουεν, τονίζει στο άρθρο του ότι σε μία φάση που τα Μέσα της χώρας θα έπρεπε να μπορούν να καλύπτουν την κρίση της με τα ρεπορτάζ τους, έχουν χτυπηθεί στον πυρήνα τους εξαιτίας των μεγάλων οικονομικών μειώσεων που ζει ο τομέας της Ενημέρωσης.

Με το βάρος να πέφτει στον –κλειστό εδώ και μήνες- τηλεοπτικό σταθμό Alter, o δημοσιογράφος υπογραμμίζει ότι «αυτό είναι το πρόσωπο των ΜΜΕ της κρίσης».

Οι απλήρωτοι Έλληνες δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικό προσωπικό δεν άντεξαν να μένουν απλήρωτοι και πέρασαν στην αντεπίθεση κλείνοντας το κανάλι, το οποίο εδώ και καιρό έχει πάψει να εκπέμπει το άλλοτε δυνατό σήμα του.
Οι εργαζόμενοί του, από τους αξιοπρεπείς μισθούς τους έχουν φτάσει να ζουν με δανεικά συγγενών και φίλων, ελάχιστα χρήματα από δουλειές του ποδαριού ή με τα 360 ευρώ του επιδόματος ανεργίας, χωρίς την οποιαδήποτε αχτίδα ελπίδας αφού τα πράγματα είναι δύσκολα και σε πολλά ακόμα Μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...