Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Απολύσεις στην "Καθημερινή"

Έξι απολύσεις χθες στον όμιλο της Καθημερινής. Οχι δημοσιογράφοι...

Δύο τεχνικοί και τέσσερις εργαζόμενοι στα πιεστήρια είδαν την πόρτα της εξόδου, παρά τη συμφωνία εργαζομένων-εργοδοσίας προ μηνών για μειώσεις στους μισθούς κατά 10% και παράλληλη δέσμευση της εργοδοσίας να μην γίνουν απολύσεις μέσα στο 2012.

Οι πρώτες δύο απολύσεις, λοιπόν, αφορούν τεχνικούς μοντάζ της εφημερίδας που εργάζονται για περισσότερα από χρόνια στην επιχείρηση. Οι άλλες τέσσερις αφορούν εργαζομένους σε πιεστήρια της εφημερίδας. Ήδη έχουν ενημερωθεί και έχουν προγραμματίσει να συνεδριάσουν για το θέμα τόσο το ΔΣ της ΕΣΗΣ όσο και της ΕΤΗΠΤΑ.

Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα πραγματοποιούν συνέλευση σήμερα το απόγευμα, καθώς η ανησυχία είναι μεγάλη, μετά την αθέτηση της συμφωνίας από τη διοίκηση της εφημερίδας. Πολύ περισσότερο, όταν οι δύο απολυθέντες εργαζόμενοι στο ατελιέ της εφημερίδας είχαν καταθέσει στο παρελθόν ως μάρτυρες υπεράσπισης άλλου απολυθέντος συναδέλφου τους.

Προειδοποιητική 24ωρη απεργία στην “Καθημερινή” αποφάσισαν ΕΣΗΕΑ και ΕΤΗΠΤΑ, ως απάντηση στις χθεσινές απολύσεις. Η γενική συνέλευση των εργαζομένων στην εφημερίδα αποδέχθηκε την πρόταση..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...