Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΕΡΤ: ΓΕΝΝΑΙΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΝΓΚ

Την επιμήκυνση της περιόδου καταβολής του χρέους της προς την TEAM ΟΥΕΦΑ διαπραγματεύεται με λεπτούς χειρισμούς η διοίκηση της ΕΡΤ σε μία προσπάθεια να διατηρήσει σε ισχύ το συμβόλαιό της και να διασφαλίσει τη μετάδοση των αγώνων του Τσάμπιονς Λινγκ για το επόμενο διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, η διοίκηση της ΕΡΤ εξετάζοντας όλες τις «εναλλακτικές» σχετικά με την τσουχτερή σύμβαση για την απόκτηση των δικαιωμάτων του Τσάμπιονς Λινγκ της περιόδου 2012 – 2015, αξίας 10,8 εκατ. ευρώ που βρίσκεται στον «αέρα» μετά την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη, ζήτησε κατ΄ αρχήν και πέτυχε, με προφορική συμφωνία που αποδέχθηκαν καλή τη πίστει οι Ελβετοί εκπρόσωποι της ΤΕΑΜ, τη δέσμευσή της να καταβάλει το 50% του ετήσιου χρέους (5,4 εκατ. ευρώ), διατηρώντας τη δυνατότητα ενδεχόμενης νέας επαναδιαπραγμάτευσης.

Συγχρόνως, εξασφάλισε την αποτροπή της ενδεχόμενης μονομερούς καταγγελίας της σύμβασης από πλευράς TEAM UEFA, «γεγονός το οποίο θα παρέπεμπε σε διεθνή διαιτησία για την άμεση καταβολή ποινικής ρήτρας πολλών εκατομμυρίων ευρώ». Επιπλέον, η Διοίκηση της ΕΡΤ εξασφάλισε την απαλλαγή της από την υποχρέωση οποιασδήποτε επιβάρυνσης της εταιρείας με τόκους υπερημερίας.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι αναγνωρίζει την υποχρέωσή της να καταβάλει το 50% του ετήσιου κόστους μέχρι τη λήξη του τριετούς συμβολαίου και στο μεσοδιάστημα ενδεχομένως να ζητήσει να τεθεί το υπόλοιπο ποσόν σε τριμερή διαιτησία την οποία θα απαρτίζουν εκπρόσωπος της ΤΕΑΜ, εκπρόσωπος της ΕΡΤ και τρίτος ανεξάρτητος παράγοντας.

Στην περίπτωση αυτή η μεν ΕΡΤ θα δηλώσει αδυναμία αποπληρωμής του υπολοίπου 50% επικαλούμενη μείωση εσόδων (ανταποδοτικό, διαφήμιση κλπ) ενώ είναι πολύ πιθανό η ΤΕΑΜ να αποδεχθεί τη μείωση του ποσού κατά 50% το οποίο θα πληρωθεί πλέον στο ανανεωμένο συμβόλαιο για την επόμενη τριετία (2015-2018).

Με αυτήν την έννοια θα έχει επιτευχθεί «κούρεμα» της τάξεως του 50%, πρακτική που έχουν ακολουθήσει ή θα ακολουθήσουν και άλλες
δημόσιες τηλεοράσεις προβληματικών οικονομιών της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...