Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

15.000 ευρώ αποζημίωση καλείται να πληρώσει ο Νίκος Χατζηνικολάου για προσβλητικό χαρακτηρισμό


O γνωστός ποινικολόγος Παύλος Σαράκης το καλοκαίρι του 2009 ανέλαβε την υπεράσπιση κατηγορουμένου που εμπλέκονταν στην υπόθεση της "απαγωγής Παναγόπουλου" και θεωρείται για τις Αρχές εκτελεστής συμβολαίων θανάτου για λογαριασμό του περιβόητου συνδικάτου του εγκλήματος

Η άσκηση των υπερασπιστικών καθηκόντων του δικηγόρου βρέθηκε στο στόχαστρο κριτικής από τον γνωστό και δημοφιλή δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, στην πρωινή ραδιοφωνική του εκπομπή στον REAL FM.

Συγκεκριμένα ο έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος τον Ιούλιο του 2009 είχε ως κύριο θέμα την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης του Παναγιώτη Βλαστού. Οι συνήγοροι της υπόθεσης ήταν περιζήτητοι για τα δελτία ειδήσεων. Ο Νίκος Χατζηνικολάου φιλοξένησε στο δελτίο του ALTER τον Παύλο Σαράκη. Θεώρησε ότι το θέμα που συγκλόνιζε την κοινή γνώμη ευνοούσε μια αντιπαράθεση με συνήγορο των κατηγορουμένων. Την επόμενη ημέρα ο Ν. Χατζηνικολάου σχολίασε επικριτικά τον δικηγόρο χωρίς όμως να τον κατονομάσει, αλλά "φωτογραφίζοντάς" τον. Έφτασε στο σημείο - μεταξύ άλλων - να τον αποκαλέσει επιτιμητικά ΄΄δικηγόρο των μαφιόζων΄΄, «που δεν ιδρώνει το αυτί του, που υπερασπίζεται πληρωμένους δολοφόνους».

Ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, υποβάλλοντας αγωγή αποζημίωσης για ηθική βλάβη κατά του δημοσιογράφου και του ραδιοφωνικού σταθμού.

Η αγωγή εκδικάστηκε στις αρχές του χρόνου αλλά η απόφαση εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες, δικαιώνοντας τον δικηγόρο. Το δικαστήριο αποδέχθηκε ότι το υπερασπιστικό καθήκον του δικηγόρου είναι ιερό και δεν δικαιολογείται να ταυτίζεται με τη δράση των κατηγορουμένων.

Το δικαστήριο επιδίκασε το ποσό των 15.000 € ως αποζημίωση για τις δυσφημιστικές εκφράσεις του δημοσιογράφου στον Παύλο Σαράκη. Η απόφαση αναμένεται να εφεσιβληθεί από τον Μr Real και να οδηγηθεί σε β’ γύρο αντιπαράθεσης.

in-fo-stires

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...