Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: Στον αέρα ξανά τα τηλεοπτικά


Νέα δεδομένα φέρνουν τα πάνω-κάτω στην συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των 12 ομάδων (πλην Ολυμπιακού και Παναθηναικού) τns Α1 μπάσκετ.

Στον αέρα βρίσκονται ξανά τα τηλεοπτικά δικαιώματα των 12 ομάδων τns Α1 μπάσκετ, πλην Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού δηλαδή.

Αναλυτικότερα, σε πρόσφατη συνάντηση του εκπροσώπου της TAF με τον ΕΣΑΚΕ, προκειμένου να υπογραφεί το φετινό τηλεοπτικό συμβόλαιο των συγκεκριμένων ομάδων, από την μεριά της διαφημιστικής παρουσιάστηκε νέα πρόταση, σημαντικά διαφορετική από την αρχική προφορική συμφωνία. Η βασική διαφορά είναι πως η  TAF πλέον ζητάει να γίνει παρακράτηση φόρου (21 %) επί του συνολικού ποσού του 1,7 εκατομμυρίου ευρώ που προορίζεται για τις 12 ομάδες και όχι επί του μισού, όπως είχε συμφωνηθεί στις αρχικές συζητήσεις.

Η εξέλιξη αυτή σημαίνει πως οι ομάδες θα εισπράξουν  μέχρι 110.000 ευρώ συν τον τηλεοπτικό χρόνο που τους έχει δοθεί. Αυτό, όμως θα συμβεί μόνο εάν οι ΠΑΟΚ, Αρης και Πανιώνιος δε θα αξιώσουν περισσότερα χρήματα, όπως αρχικά επιθυμούσαν, λόγω της εμπορικότητάς τους. Αν οι τρεις αυτές ομάδες επιμείνουν στην αρχική τους θέση, οι υπόλοιπες 9 δεν πρόκειται να λάβουν σε καμία περίπτωση το προαναφερθέν ποσό των 110.000 ευρώ.

Όπως και έχει, πάντως, η εξέλιξη αυτή δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στις ομάδες, που είχαν βασίσει τον σχεδιασμό τους στα έσοδα από τα τηλεοπτικά διακιώματα και πλέον βρίσκονται σε δυσχερή θέση, μην έχοντας, σε κάποιες περιπτώσεις, να καταβάλλουν τους μισθούς των αθλητών τους.

Μην ξεχνάμε πως το πρωτάθλημα της A1 βρίσκεται στην 10η πλέον αγωνιστική και η ΕΡΤ  έχει καλύψει αρκετούς αγώνες. Πρόθεση των μελών του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ φαίνεται να είναι να στείλουν επιστολή στο κρατικό κανάλι με πρώτο στόχο να μην υπογραφεί άμεσα σύμβαση ανάμεσα στην ΕΡΤ και τη TAF, ενώ εκτιμάται πως θα επιχειρηθεί και απευθείας προσέγγιση με το κανάλι για μια πιο συμφέρουσα συμφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...