Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Πέτρος Κυριακίδης, ο εκδότης, γκουρού - συνέταιρος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη

Αυτός ο άνδρας με τα ψαρά μαλλιά, το πυκνό μούσι και τη θερμή σχέση με την Εκκλησία είναι ο επιχειρηματίας Πέτρος Κυριακίδης. Οσοι τον γνωρίζουν τον περιγράφουν ως «ιδιαιτέρως ευγενή» άνθρωπο με αδυναμία σε καθετί που σχετίζεται με την εναλλακτική ιατρική. Οπως και ο φίλος και συνέταιρός του Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, διέθετε πολυπληθή προσωπική φρουρά και κυκλοφορούσε με μια εντυπωσιακή πομπή από τζιπ.

Ο επιχειρηματίας Λαυρεντιάδης σχετίστηκε μαζί του από την παιδική του ηλικία. Ο Λαυρεντιάδης πάσχει από μια σπάνια μορφή καρκίνου του αίματος που θα μετεξελιχθεί σε νεανική ρευματοειδή αρθρίτιδα, μια χρόνια ασθένεια των οστών που προκαλεί φλεγμονή στις αρθρώσεις. Τα συμβατικά φάρμακα δεν τον γιάνουν. Ο φυσικοθεραπευτής Κυριακίδης χρησιμοποίησε τα χέρια του για να ανακουφίσει τον Λαυρεντιάδη από την χρόνια ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Επειτα από παρότρυνση του φίλου του, Μιχάλη Κυριακίδη, γιου του Πέτρου Κυριακίδη, ο Λαυρεντιάδης επισκέφτηκε το Αγιον Ορος, με το ιδιωτικό του Learjet. Εκεί, μυήθηκe σε έναν διαφορετικό τρόπο καταπολέμησης της ασθένειας με εναλλακτική ιατρική, περισσότερο με πνευματική δύναμη, αλλά και υγιεινή διατροφή στην οποία τον ώθησε ένας γέροντας. Τότε ξεκίνησε και η ενασχόλησή tου με τα βιολογικά προϊόντα.

Προϊόντα bio και Θεός

Ετσι εξηγείται και η στενή σχέση του με τον Πέτρο Κυριακίδη. Εκτός από τις επιχειρήσεις στις οποίες συμμετέχουν από κοινού, ο Κυριακίδης έχει στην κατοχή του τα καταστήματα βιολογικών ειδών «Βιολογικά Κυριακίδης», το εστιατόριο Bio Bar Resto με βιολογικά τρόφιμα στην οδό Ακαδημίας, τα θρησκευτικά βιβλιοπωλεία Κυριακίδης καθώς και τις θρησκευτικές εκδόσεις Ακρίτας.

Εκτός από θρησκευτικά βιβλιοπωλεία και βιολογικά μανάβικα ο Πέτρος Κυριακίδης απέκτησε πλήθος επιχειρήσεων μέσων μαζικής ενημέρωσης στο χαρτοφυλάκιο των επενδύσεών του. Το μεγάλο άνοιγμα στα media άρχισε ήδη από το τέλος του 2008. Ο Κυριακίδης ελέγχει την Daily Press MagazinesΕspresso Κύπρου», περιοδικό «Top Scorer»), την Ημερήσιος ΤύποςEspresso», «Espresso της Κυριακής»), την Ημεροσκόπος (ραδιοφωνικός σταθμός Flash), τη MyenpiAthens News»), την ΑΔΕΛΕ Ισοτιμία») καθώς και τη ΝΕΠ (περιοδικά «L'Οfficiel», «Olive», «Parents», «Ντόρα η μικρή εξερευνήτρια» κ.ά.).

Ιλιγγιώδεις αγορές

Ο Πέτρος Κυριακίδης επιχείρησε να αποκτήσει και το 10% του ραδιοφώνου «ΣΚΑΪ» αλλά το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο δεν ενέκρινε το αίτημα μεταβίβασης. Οι εφημερίδες «Σφήνα» και «Veto» που αποκτήθηκαν στην αρχή της ξέφρενης πορείας έχουν πλέον κλείσει. Από την πρώτη στιγμή, η εξαγορά των περισσότερων από τις παραπάνω επιχειρήσεις από τον Πέτρο Κυριακίδη συνοδεύτηκε από πλήθος δημοσιευμάτων που μιλούσαν για την «επιρροή Λαυρεντιάδη».

Η στενή επιχειρηματική σχέση των δύο ανδρών έχει σίγουρα απασχολήσει τους ανθρώπους της Τράπεζας της Ελλάδος, την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, καθώς και τον αρμόδιο εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση της Proton.

Παιδικοί και αδελφικοί φίλοι

Ο Πέτρος Κυριακίδης έχει και θερμή σχέση με την Αρχιεπισκοπή της Κύπρου. Η σχέση του με τον Λαυρεντιάδη μοιάζει να υφίσταται σχεδόν από πάντα. Ο Μιχάλης Κυριακίδης, που σήμερα συμμετέχει σε πολλές επιχειρήσεις του πατέρα του και υπηρετεί ως πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ρεφλεξολόγων, υπήρξε παιδικός φίλος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Αντιστοίχως, ο Πέτρος Κυριακίδης υπήρξε αδελφικός φίλος με τον πατέρα του επιχειρηματία, Βασίλη. Η επιχειρηματική δραστηριότητα του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, όταν συνδυαστεί με εκείνη του Κυριακίδη, μοιάζει με ένα μεγάλο κουβάρι που περιπλέκεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...