Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

ΕΡΤ: 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την Τρίτη

Στην προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων στην ΕΡΤ, από σήμερα και για την υπόλοιπη εβδομάδα, προχώρησε η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Ειδικότερα, η ΠΟΣΠΕΡΤ έχει προκηρύξει τις απεργιακές κινητοποιήσεις για τη Δευτέρα 17-12-2012 από 21:00 έως 24:00, και 24ωρες επαναλαμβανόμενες από Τρίτη 18-12-2012, ώρα 06:00.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, "το προσωπικό δεν επαρκεί μετά και τις νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης λόγω του νέου πογκρομ κατά των εργαζομένων με τους αντεργατικούς νόμους που έχουν ψηφιστεί. Η εντατικοποίηση της εργασίας μας σε συνάρτηση με τις υποχρεώσεις της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης έχει χτυπήσει κόκκινο. Δεν αντέχουμε άλλο. Τα ρεπό έχουν φτάσει τις 25.000 και πλέον.

Είναι αδήριτη ανάγκη επομένως για τη σωστή λειτουργία της ΕΡΤ να παραμείνουν οι συνάδελφοι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, καθώς και να αυξηθεί τουλάχιστον στο διπλάσιο ο αριθμός που πρέπει να προσληφθεί. Είναι αδιανόητο άνθρωποι που τους έχουμε εκπαιδεύσει, που γνωρίζουν τη λειτουργία της ΕΡΤ, που είναι εξειδικευμένοι για την παραγωγή ραδιοτηλεοπτικού προϊόντος και ειδήσεων, να «πετιούνται» στο δρόμο, η ΕΡΤ να τους έχει μεγάλη ανάγκη και να καλείται εκ νέου να εκπαιδεύσει άλλους σε βάθος χρόνου με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η παραγωγή ραδιοτηλεοπτικού προϊόντος έχει αναφορά σε όλο το προσωπικό της ΕΡΤ. Οι νομοθετικές ρυθμίσεις που εξαιρούν κάποιους ή σκέψεις ότι μπορεί αυτό το προσωπικό να λειτουργεί με τέσσερις ταχύτητες με βάση τη μισθοδοσία τους εκτός από μη παραγωγικό δεν εκφράζει το αίσθημα του δικαίου και θα έχει μεγάλες επιπτώσεις στη λειτουργία της ΕΡΤ.

Ήδη περιμένουμε αρκετό καιρό να λυθεί το πρόβλημα των εκτός έδρας μετακινήσεων χρηματοδοτώντας οι ίδιοι παραγόμενο έργο της ΕΡΤ. Οι υποσχέσεις όλων για την υπογραφή μιας ΑΠΟΦΑΣΗΣ του Υπουργείου Οικονομικών όπως έχει γίνει και σε άλλους φορείς, έχει καθυστερήσει πέντε μήνες.

Ζητάμε την αύξηση των κονδυλίων για νυχτερινά, εκτός έδρας κλπ, ούτως ώστε να μπορεί η ΕΡΤ να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της εσωτερικής παραγωγής. Είναι αδιανόητο να στηριζόμαστε σε ενοικιαζόμενους και σε εξωτερικά συνεργεία με μαύρη εργασία που το παραγόμενο έργο είναι αμφιβόλου ποιότητας και εκθέτει την ΕΡΤ.

Για τα κτίρια της Κατεχάκη τα οποία είναι παραγωγικές μονάδες της ΕΡΤ και αλληλένδετο κομμάτι της εσωτερικής παραγωγής, δεν θα κάνουμε πίσω. Είναι περιουσία του ελληνικού λαού και έχουμε χρέος να τη διαφυλάξουμε εκτός του ότι τυχόν παραχώρησή αυτών των λειτουργικών μονάδων θα επέφερε πολλαπλάσια και ανυπολόγιστα έξοδα και κόστη παραγωγής των απαιτούμενων προγραμμάτων της ΕΡΤ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...