Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Στις 9 Ιανουαρίου η «Ελευθεροτυπία» επιστρέφει


120 άτομα δουλεύουν ήδη εντατικά προκειμένου να κυκλοφορήσει ξανά ο ιστορικός και ταλαιπωρημένος τίτλος της Ελευθεροτυπίας, όπως δηλώνει ο διευθυντής του νέου φύλλου.

Ο Βαγγέλης Παναγόπουλος, με συνέντευξή του στο AdBusiness αναφέρει ότι η Ελευθεροτυπία της νέας εποχής θα έχει 48 ως 56 σελίδες, θα εκδίδει και Κυριακάτικο φύλλο που θα περιλαμβάνει το γνωστό ένθετο περιοδικό Εψιλον, το πολιτιστικό ένθετο 7, οικονομικές σελίδες, ενώ δεν αποκλείεται να έχει και προσφορές. «Θα είναι η Ελευθεροτυπία που ήξεραν και διάβαζαν οι αναγνώστες» δηλώνει ο κ. Παναγόπουλος. Η τιμή θα είναι 1.30 ευρώ για το καθημερινό φύλλο και 2 ευρώ το κυριακάτικο ενώ πρακτορείο διανομής θα είναι το Άργος. Ο κ. Παναγόπουλος επίσης είπε πως καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε η ιδιόκτητη εκτυπωτική μονάδα της εφημερίδας, να λειτουργήσει το ταχύτερο δυνατόν, ενώ αν αυτό δεν γίνει, υπάρχει ήδη έτοιμο εναλλακτικό σχέδιο με άλλο πιεστήριο.

Ανατρέχοντας στα ονόματα των δημοσιογράφων αναγνωρίζει κανείς υπογραφές που έχουν συνδεθεί με την Ελευθεροτυπία: Συρίγος, Δεληπέτρου, Ζέρβας, Σώκου, της Σίσσυ Αλωνιστιώτου , κ.α.. Οι συντάκτες της καθημερινής και της κυριακάτικης έκδοσης θα είναι οι ίδιοι, καθώς θα είναι πλέον μία εφημερίδα με 7 εκδόσεις και όχι δύο ξεχωριστές όπως ήταν πριν. Αναφερόμενος στην πολιτική κατεύθυνση της εφημερίδας, ο Βαγγέλης Παναγόπουλος δηλώνει πως η νέα προσπάθεια πρόκειται να είναι πολιτικά ανεξάρτητη και «δεν θα γλιτώνει κανείς».

Πάντως η έναρξη του εκδοτικού εγχειρήματος δεν θα είναι ανέφελη, αφού εκκρεμεί πλήθος αγωγών εργαζόμενων της παλίας γνωστής Ελευθεροτυπίας, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι. Πολλοί εξ αυτών έχουν υπέρ τους αποφάσεις για τις οφειλές μισθών και αποζημιώσεων, αφού απολύθηκαν χωρίς τις νόμιμες καταβολές. Όσοι από αυτούς θα δουλέψουν στο νέο φύλλο, τους έχουν προταθεί μισθοί κατά 40% χαμηλότεροι από τη σύμβαση, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς, θα βρίσκεται εκτός μισθολογίου. Παράλληλα βέβαια θα πρέπει να υπογράψουν τις καταγγελίες των παλιών συμβάσεών τους, χωρίς όμως να τους έχει παρουσιασθεί κάποιο νέο κείμενο σύμβασης. Υπενθυμίζεται επίσης ότι η Χ.Κ.Τεγόπουλος χρωστάει στις τράπεζες Alpha Bank και Πειραιώς περι τα 70 εκ..



Πηγή: | iefimerida.gr

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...