Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

2012:Η πιο φονική χρονιά για τους δημοσιογράφους


Η πιο φονική χρονιά για τους δημοσιογράφους ήταν το 2012, σύμφωνα με την οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα.

Συγκεκριμένα, το 2012, 88 δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να κάνουν τη δουλειά τους και οι περισσότεροι από αυτούς σκοτώθηκαν στη Συρία, το Πακιστάν και τη Σομαλία.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό δημοσιογράφων που σκοτώνονται μέσα σε ένα έτος αφότου άρχισε να καταγράφει τα θύματα η οργάνωση. Το 2011 σε όλο τον κόσμο είχαν σκοτωθεί 66 δημοσιογράφοι.

Τα περισσότερα από τα θύματα κάλυπταν ένοπλες συγκρούσεις ή επιθέσεις ή δολοφονήθηκαν από άτομα που συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα, με ισλαμιστές μαχητές ή κατ' εντολή διεφθαρμένων αξιωματούχων.

«Ο αυξημένος αριθμός των δημοσιογράφων που σκοτώθηκαν το 2012 συνδέεται κυρίως με την κρίση στη Συρία, με το χάος στη Σομαλία και με τις βιαιοπραγίες των Ταλιμπάν στο Πακιστάν», δήλωσε ο Κριστόφ Ντελουάρ, ο γενικός γραμματέας της RSF. Μόνο στη Συρία έχασαν τη ζωή τους 17 δημοσιογράφοι και 44 "πολίτες-δημοσιογράφοι".

Στη Σομαλία, όπου η πολιτική αστάθεια συνεχίζεται για πάνω από 20 χρόνια, σκοτώθηκαν 18 δημοσιογράφοι, διπλάσιοι σε σχέση με το 2009, ενώ στο Πακιστάν έχασαν τη ζωή τους 10 δημοσιογράφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...