Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Η Τάνια Ιακωβίδου ορίστηκε πρόεδρος του ΕΚΚΑ

Η δημοσιογράφος και πολιτευτής Τάνια Ιακωβίδου ορίστηκε από το υπουργείο Εργασίας νέα πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
"Με 2 ετών θητεία στη Γραμματεία Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης του κυβερνώντος κόμματος , με σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό του Πανεπιστημίου Πατρών, με εξειδίκευση στο τομέα ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχοντας συντάξει το πρόγραμμα Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης της ΝΔ, έχοντας συμμετάσχει στο Σχέδιο Δράσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που συντάσσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, και με θητεία συμβούλου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην αρμόδια Γραμματεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης η δημοσιογράφος-πολιτισμιολόγος και πολιτευτής της ΝΔ στη Β Αθήνας Τάνια Ιακωβίδου είναι με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και με τη σύμφωνη γνώμη της τριμερούς συγκυβέρνησης η νέα πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης", αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου του Οργανισμού.

"Με κεντρικό στόχο «κανένας άστεγος στο δρόμο κανένας άνεργος χωρίς τροφή και στέγη» και δίνοντας προτεραιότητα στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως το παιδί με αυξημένες κοινωνικές ανάγκες. η νέα πρόεδρος του Ε.Κ.Κ.Α θα επιδιώξει την αναβάθμιση του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης δίνοντας έμφαση όχι μόνο στο συντονιστικό έργο του οργανισμού αλλά κυρίως στην επιχειρησιακή του δράση. Προς αυτή τη κατεύθυνση έχει ήδη συνταχθεί με τη συμβολή των αρμοδίων υπουργών επιχειρησιακό σχέδιο δράσης για την άμεση ενεργοποίηση του Ε.Κ.Κ.Α ώστε να καταστεί βασικός μοχλός εφαρμογής κοινωνικής πολιτικής σε μια κατεύθυνση ουσιαστικής στήριξης για τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας ", επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι στόχος του Ε.Κ.Κ.Α. είναι ο συντονισμός του δικτύου των υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας της χώρας μας και η παροχή υπηρεσιών επείγουσας κοινωνικής και ψυχολογικής στήριξης σε άτομα, οικογένειες και ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες που διέρχονται κρίση ή περιέρχονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στις παρεχόμενες υπηρεσίες του οργανισμού περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και η επείγουσα υποδοχή και προστατευμένη φιλοξενία σε ξενώνες κοινωνικής φροντίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...