Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Αντιπρόεδρος ΕΣΡ: Δυσλειτουργικό το σύστημα «Πανόπτης»…

Στη δυσκολία που παρουσιάζει η συμφωνία μεταξύ των κομμάτων για τον προσδιορισμό νέων μελών και προέδρου για το ΕΣΡ, αναφέρθηκε με δηλώσεις της η αντιπρόεδρος της αρχής Λίνα Αλεξίου (φωτό), μετά τη συνεδρίαση του συμβουλίου.

Η κ. Αλεξίου, καλούμενη να σχολιάσει το γεγονός ότι, ενώ η θητεία του προέδρου καθώς και μελών της Ολομέλειας έχει λήξει προ πολλού και ανανεώνεται με δίμηνες παρατάσεις πλέον, με αποτέλεσμα να τίθεται σοβαρό ζήτημα για την εγκυρότητα των αποφάσεων της αρχής λόγω μη νομίμου συνθέσεως, ανέφερε ότι έχουν γίνει συζητήσεις με τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο οποίος επισημαίνει τη δυσκολία που υπάρχει να επιτευχθεί η απαιτούμενη αυξημένη πλειοψηφία των προέδρων της Βουλής (τα 4/5) προκειμένου να υπάρξει η προβλεπόμενη ανανέωση.

Αίσθηση εξάλλου προκάλεσε και ο τρόπος με τον οποίο η αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, σε δηλώσεις της αναφέρθηκε στον «Πανόπτη», το σύστημα που καταγράφει το χρόνο που δίνουν τα κανάλια για την προβολή των κομμάτων και βάσει του οποίου επιβάλλονται αρκετά συχνά οικονομικές κυρώσεις στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Η κ. Αλεξίου αναφερόμενη στο εργαλείο για το οποίο το Δημόσιο πλήρωσε ένα πολύ υψηλό ποσό για την απόκτηση του, από εταιρεία, ανέφερε «το σύστημα Πανόπτης είναι δυσλειτουργικό έτσι όπως έχει αποδειχθεί. Δεν υπάρχει η δυνατότητα να βελτιωθούν οι αποδόσεις του Πανόπτη».

Η αντιπρόεδρος του ΕΣΡ απαντώντας σε διευκρινιστικές ερωτήσεις για το τι ακριβώς συμβαίνει με το σύστημα, για το οποίο υπενθυμίζεται ότι έχει επιβαρυνθεί το Δημόσιο με πολλά εκατομμύρια ευρώ, λίγα χρόνια μόλις πριν την έλευση της τρόικας, απάντησε ότι μεταξύ άλλων υπάρχει οικονομικό ζήτημα και χρειάζονται κι άλλα λεφτά.

Επισημαίνεται ότι το σύστημα έχει λειτουργίες που δεν χρησιμοποιούνται, όχι με ευθύνη του ΕΣΡ, αφού τη λειτουργία του έχει η εταιρεία πάροχος.

Πρόστιμα στον ΑΝΤ1

Κατά τα λοιπά, το Συμβούλιο επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 330.000 ευρώ τον τηλεοπτικό σταθμό Antenna, για την προβολή τηλεπαιχνιδιών, χωρίς ειδική άδεια από την Επιτροπή Ελέγχου Παιγνίων καθώς και για υπέρβαση χρόνου διαφημίσεων.

Ειδικότερα η αρχή επέβαλε στον τηλεοπτικό σταθμό του Αμαρουσίου, δυο πρόστιμα ύψους 100.000 ευρώ για το παιχνίδι Τηλεκύβος και ένα ακόμα ιδίου ύψους για το παιχνίδι Supergame.

Επίσης επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ για υπέρβαση ορίου διαφημίσεων την 18η/10/2012….
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...