Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Αλλαγή φρουράς... στα «Χανιώτικα νέα»!

Παραδίδει τα "ηνία" της εφημερίδας "Χανιώτικα Νέα" ο Γιάννης και η Ελένη Γαρεδάκη μετά από 45 χρόνια επιτυχούς πορείας στο χώρο των έντυπων Μέσων. "Σαράντα πέντε χρόνια πέρασαν, όχι σπάνια, από 'συμπληγάδες πέτρες'" αναφέρει σε δημοσίευσή του, στην εφημερίδα, ο Γιάννης Γαρεδάκης, που πλέον παραδίδει το "τιμόνι" στα ανήψια του: Έλια Κουμή που αναλαμβάνει τη διεύθυνση, Παρασκευά Περάκη που αναλαμβάνει χρέη διευθυντή σύνταξης και το Μανώλης Γαρεδάκη ως Διευθυντή τεχνικού και εμπορικού τομέα.

Η Έλια Κουμή σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, με κατεύθυνση Πολιτικής Ανάλυσης. Παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Communication, Culture and Media (MA) στο Coventry University της Μ. Βρετανίας απ'όπου απέκτησε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα στην Εφαρμοσμένη Επικοινωνία (Applied Communication MA degree). Με την επιστροφή της στα Χανιά συνεργάστηκε με το Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών και Μελετών 'Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος' για την οργάνωση συνεδρίων και τη μετάφραση κειμένων. Από τον Μάρτιο του 2003 μέχρι σήμερα εργάζεται στα 'Χανιώτικα νέα' ως υπεύθυνη έκδοσης των 'Διαδρομών', συντάκτρια πολιτιστικών ειδήσεων, αλλά και υπεύθυνη του Μουσείου Τυπογραφίας των 'Χ.Ν.'.

Ο Παρασκευάς Περάκης σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης με κατεύθυνση Πολιτική Κοινωνιολογία. Στη συνέχεια παρακολούθησε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών 'Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία' στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με ερευνητικό αντικείμενο τα Κοινωνικά Κινήματα. Σπούδασε επίσης Δημοσιογραφία στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ και το 2009 υπήρξε εξωτερικός συνεργάτης του περιοδικού 'Φαρμακευτικός Κόσμος' στο ελεύθερο ρεπορτάζ. Από το 2010 εργάζεται στα 'Χανιώτικα νέα' ως δημοσιογράφος και υπεύθυνος ύλης.

Ο Μανώλης Γαρεδάκης είναι απόφοιτος Τεχνικής Σχολής Αυτοματισμών. Στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε σε μηχανές παραγωγής εκτυπώσεων και συσκευασίας. Από το 2000 δραστηριοποιείται επιχειρηματικά ως διοικητικό στέλεχος σε βιοτεχνία του κλάδου συσκευασίας και είναι ιδιοκτήτης εμπορικού καταστήματος του ίδιου κλάδου. Παράλληλα δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον χώρο των εκδόσεων - εκτυπώσεων ως υπεύθυνος παραγωγής και εμπορικών συναλλαγών, όντας Υπεύθυνος του Εκτυπωτικού τομέα των 'Χανιώτικων νέων'.

"Ματιές στο μέλλον και όχι στο παρελθόν ο στόχος. Χάραξη πορείας των 'Χανιώτικων νέων', με τα σημερινά δεδομένα, τη σημερινή πραγματικότητα. Αναγκαία για το παλιό και νέο αναγνωστικό κοινό της εφημερίδας. Αλλά και πειστήριο θετικό για τους συνεργάτες, τους πνευματικούς ανθρώπους, που επί δεκαετίες, μέσα από τις στήλες των 'Χανιώτικων νέων', εκφράζουν την αγωνία τους, καταθέτουν τις προτάσεις τους για λύση προβλημάτων του τόπου μας, για βελτίωση της κοινωνικοπολιτικής ζωής των ανθρώπων του. Αλλαγή φρουράς σημαίνει νέοι σχεδιασμοί, νέα όνειρα, προς το καλύτερο. Κι αυτά δικαιούνται και έχουν υποχρέωση οι νέοι άνθρωποι να τα κάνουν πράξη, έργο αποδοτικό.

Από κοντά εκεί σ' ένα γραφείο των 'Χ.Ν.' εγώ και η σύζυγός μου. Δικαιούμαστε, νομίζω, να βλέπουμε και να χαιρόμαστε για ό,τι καινούριο γεννιέται. Για κάθε προσπάθεια που θα στοχεύει στην καλύτερη παρουσία και παρέμβαση της εφημερίδας σε ό,τι αφορά τον τόπο μας, τους ανθρώπους του" - καταλήγει ο Γ.Γαρεδάκης.

cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...