Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Δημοσιογράφοι ΝΕΩΝ: "Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους για τη συγκρότηση «ευκαιριακών μετώπων»"

Μετά την απεργία που κήρυξε την Τρίτη η ΕΣΗΕΑ στον ΔΟΛ - απεργία που αργότερα μέσα στην ημέρα κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη παράνομη και καταχρηστική - οι δημοσιογράφοι των ΝΕΩΝ εξέδωσαν το παρακάτω ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΤΑ ΝΕΑ»

Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ που συμμετείχαν στη σημερινή ξαφνική απεργία την οποία κήρυξε η ΕΣΗΕΑ, για τις απολύσεις δυο διοικητικών υπαλλήλων του ΔΟΛ, αποφάσισαν να αποσταλεί στο ΔΣ της Ενωσης το παρόν ψήφισμα:

Οι δημοσιογράφοι των ΝΕΩΝ εκφράζουμε την αντίθεσή μας στις συγκεκριμένες απολύσεις, αλλά και την ανησυχία μας για το συνεχιζόμενο κύμα απολύσεων σε όλα τα ΜΜΕ. Καλούμε την ΕΣΗΕΑ, σε συνεργασία με όλα τα σωματεία Τύπου, να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τη συνολική - και όχι επιλεκτική - διασφάλιση των θέσεων εργασίας και τη λειτουργία των Μέσων σε νέα βάση, σύμφωνα με τα ισχύοντα και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Ωστόσο, διαμαρτυρόμαστε για το γεγονός ότι ενώ επρόκειτο για απεργία αλληλεγγύης προς το σωματείο της ΕΠΗΕΑ, ουδέποτε ενημερωθήκαμε για την κήρυξή της, καθώς και για την κατάθεση πιθανών εναλλακτικών προτάσεων συμπαράστασης. Η απόφαση για την απεργία αιφνιδίασε ακόμα και τους εκπροσώπους των συντακτών, οι οποίοι ενημερώθηκαν επισήμως γι΄ αυτή από υπάλληλο της ΕΣΗΕΑ που πήγε τη νύχτα της Καθαράς Δευτέρας στα γραφεία της Ενωσης για να την αναρτήσει στην ιστοσελίδα της! Σημειωτέον, ότι το εξώδικο για την απεργία κοινοποιήθηκε στον ΔΟΛ στις 7 το πρωί της Τρίτης, ενώ η απεργία ξεκινούσε μια ώρα αργότερα!

Την ίδια στιγμή, μας προκαλεί κατάπληξη η προκήρυξη απεργίας μόνο στο ΔΟΛ για προβλήματα που αφορούν σχεδόν το σύνολο των ΜΜΕ, μη εξαιρουμένων και των κομματικών εντύπων-ηλεκτρονικών Μέσων, στα οποία ενώ έχουν ήδη απολυθεί δεκάδες συνάδελφοι από τα Χριστούγεννα και μετά, η ΕΣΗΕΑ δεν έχει προκηρύξει ακόμα ούτε μια 24ωρη απεργία!

Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στο ενδεχόμενο κήρυξης νέας απεργίας αποκλειστικά στο ΔΟΛ, ερήμην μας και για προβλήματα που αφορούν το σύνολο των ΜΜΕ. Πριν από κάθε κρίσιμη απόφαση για θέματα που αφορούν αποκλειστικά το χώρο εργασίας μας, ζητάμε να λαμβάνετε υπόψη σας και τη δική μας θέση, όπως αυτή θα προκύπτει από τις γενικές μας συνελεύσεις.

Στο κρίσιμο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις εκλογές της ΕΣΗΕΑ (τον ερχόμενο Μάιο), δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους, για τη συγκρότηση «ευκαιριακών μετώπων» που θα εξυπηρετούν καθαρά παραταξιακές λογικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...