Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Παράνομες κρίθηκαν οι απεργίες σε ΔΟΛ και ΠΗΓΑΣΟ

Παράνομες έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο τις 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις που αποφάσισαν για σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στα εκδοτικά συγκροτήματα ΔΟΛ και ΠΗΓΑΣΟΣ. Την αναστολή της απεργίας ανακοίνωσε η ΕΣΗΕΑ.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την προσφυγή των ιδιοκτητών που στρεφόταν κατά της ΕΣΗΕΑ και των σωματείων Τύπου που είχαν εξαγγείλει τη συμμετοχή τους στην απεργία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε στη συνέχεια η ΕΣΗΕΑ ανέφερε:

"Το Δικαστήριο για λόγους τυπικούς δέχθηκε το αίτημα της εργοδοσίας να κηρυχθεί παράνομη η απεργία στον «ΠΗΓΑΣΟ» και στον «ΔΟΛ». Κατόπιν αυτού η ΕΣΗΕΑ αναστέλλει την απεργία, που είχε κηρύξει στις επιχειρήσεις αυτές από τις 6 π.μ. της Πέμπτης 30 Σεπτεμβρίου έως τις 6 π.μ. του Σαββάτου 2 Οκτωβρίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ δηλώνει ότι ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις θα συνεχιστεί και ότι η αλληλεγγύη μεταξύ των δημοσιογράφων, των τεχνικών και των διοικητικών υπαλλήλων είναι αδιαπραγμάτευτη.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θα συγκαλέσει τη Διασωματειακή Επιτροπή για να εξεταστεί μαζί με τα αδελφά σωματεία των εργαζομένων στον Τύπο η συνέχεια των κινητοποιήσεων του Κλάδου.".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...