Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Μειωμένος κατά 16% ο προϋπολογισμός του BBC λόγω του προγράμματος λιτότητας

LONDON, ENGLAND - MARCH 02:  Members of staff ...Image by Getty Images via @daylifeΟ ετήσιος προϋπολογισμός του BBC αναμένεται να περικοπεί κατά 16% στη διάρκεια των επομένων έξι ετών στο πλαίσιο των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Τζoρτζ Όσμπορν.

Το ποσά που διατίθενται για το BBC θα μειωθούν κατά 340 εκατομμύρια στερλίνες (384 εκατ. ευρώ) ετησίως για περίοδο έξι ετών. Επιπλέον θα πρέπει να χρηματοδοτήσει τη ραδιοφωνική υπηρεσία (World Service) η οποία εκπέμπει σε περισσότερες από 30 γλώσσες το βάρος της οποίας έφερε έως τώρα το Υπουργείο Εξωτερικών, το BBC Monitor, την υπηρεσία που καταγράφει τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης, καθώς και μέρος του κόστους της τηλεόρασης της Ουαλίας S4C.

Το ύψος του παγίου που καταβάλουν τα βρετανικά νοικοκυριά προς το BBC θα παραμείνει σταθερό την επομένη εξαετία στο επίπεδο των 145,5 στερλινών ή 166 ευρώ ετησίως.

Συνολικά, οι νέες ρυθμίσεις αντιστοιχούν με «εξοικονόμηση ισοδύναμη με το 16% του προϋπολογισμού του» στη διάρκεια των επομένων έξι ετών δήλωσε ο κ.Όσμπορν
στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Τα συνδικάτα εξέφρασαν την αντίθεσή τους στα μέτρα, κατηγορώντας την ηγεσία του BBC ότι δεν υπερασπίστηκε το σπίτι τους και επιβεβαίωσαν ότι αυτές οι περικοπές θα οδηγήσουν στη μείωση των θέσεων εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...