Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Το Alter και τα συμφέροντα...

Σε πόλεμο συμφερόντων μεταξύ των μεγάλων συγκροτημάτων του Τύπου έχει εξελιχθεί η υπόθεση του Alter, μετά τις προχθεσινές έντονες και επίμονες διαρροές ότι επίκειται το κλείσιμο του καναλιούλόγω δυσβάστακτων οικονομικών οφειλών σε τράπεζες και ταμεία.

Μάλιστα, είχαν κατακλυστεί τα δημοσιογραφικά γραφεία μέχρι και το Μέγαρο Μαξίμου από πληροφορίες, αφού είναι λογικό ότι μια τέτοια δυσμενής εξέλιξη θα πάρει μορφή «ντόμινο» σε όλο τον Τύπο.

Είναι σαφές ότι υπάρχουν συμφέροντα στον χώρο του Τύπου που επιθυμούν να μπει λουκέτο στο κανάλι προκειμένου να ενισχυθούν άλλα Μέσα, τόσο στο επίπεδο της ισχύος όσο και οικονομικά από την αναδιανομή της διαφημιστικής πίτας.

Μαθαίνουμε ότι υπήρξαν από κάποιους παρασκηνιακές πιέσεις σε τράπεζες και πολιτικούς παράγοντες, ώστε να επιταχυνθούν οι εξελίξεις προς αυτή την κατεύθυνση προκειμένου να επιτευχθεί το κλείσιμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αρχίσει μια διαβούλευση ανάμεσα στους δανειοδότες, προκειμένου να βρεθεί μια φόρμουλα για να πάρουν περισσότερες τράπεζες το χρέος και να αποπληρωθεί σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Θα ήταν χρήσιμο να συμβεί αυτό, για να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας, τα ασφαλιστικά δικαιώματα, αλλά με την προϋπόθεση η εταιρεία και οι μέτοχοι να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα εξυγίανσης της επιχείρησης, μακριά από επιλογές και τακτικές του παρελθόντος.

http://topontiki.gr/article/10347

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...