Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

«Δεν δώσαμε προσοχή στις εξελίξεις στα ΜΜΕ»

Η αναταραχή στον Τύπο και οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, με αφορμή την προκήρυξη απεργιών σε συγκεκριμένα ΜΜΕ, ήταν το πρώτο θέμα που ο ίδιος ο κ. Γ. Παπανδρέου έθεσε στη χθεσινή του συνάντηση με τους δημοσιογράφους. 

Χαρακτηριστικό ήταν ότι εξέφρασε την εκτίμηση πως η ρευστότητα στον Τύπο, όσο και αν συνδέεται με την οικονομική κρίση, έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό και με τη μεταβατική περίοδο στην οποία βρίσκονται τα λεγόμενα παραδοσιακά μέσα, και κυρίως τα έντυπα. 

Οπως εκτίμησε ο κ. Παπανδρέου, διευκρινίζοντας πάντως ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιβάλει στις επιχειρήσεις τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν, τα έντυπα μέσα και το χαρτί δεν πρόκειται να πάψουν να υπάρχουν. Μίλησε όμως για την πιθανή αναπροσαρμογή τους στις νέες συνθήκες. «Οσο θα δημιουργείται ένας ωκεανός γρήγορης πληροφόρησης μέσω του Ιnternet, οι εφημερίδες πιθανότατα θα στραφούν αλλού και θα δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στις αναλύσεις και στις τεκμηριωμένες απόψεις, γιατί αυτό θα αρχίσει να αναζητεί και ο κόσμος από αυτές» είπε ο Πρωθυπουργός. 

Επανέλαβε πάντως ότι το προσεχές διάστημα η κυβέρνηση θα ασχοληθεί με τη δημιουργία ενός νέου θεσμικού πλαισίου που θα διασφαλίζει τη διαφάνεια και τις καθαρές σχέσεις μεταξύ πολιτικής εξουσίας και επιχειρήσεων ΜΜΕ. «Τους πρώτους μήνες, με την οικονομική κρίση να καλπάζει και όλες τις ενέργειές μας να είναι στραμμένες εκεί, δεν είχαμε τον χρόνο να ασχοληθούμε με τα ΜΜΕ, όμως αυτό θα γίνει από εδώ και πέρα» είπε ο Πρωθυπουργός. 

Ο κ. Παπανδρέου αναγνώρισε ότι στην αγορά των ΜΜΕ στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές στρεβλώσεις, υπογραμμίζοντας όμως ότι ο ίδιος ο κλάδος θα πρέπει να διαχειριστεί τις τύχες του και να προσαρμοστεί στις συνθήκες. «Δεν μπορούμε εμείς ως κυβέρνηση να πούμε πόσες και ποιες εφημερίδες θα συνεχίσουν να υπάρχουν» είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός. Συμπλήρωσε όμως ότι δεν πρόκειται από πλευράς κυβέρνησης να ασκηθεί η πολιτική του παρελθόντος με την επιλεκτική διακίνηση κρατικής διαφήμισης προς συγκεκριμένα μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...