Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Πρόστιμα 126.000 ευρώ σε κανάλια και ραδιόφωνα..

Πρόστιμο και για τον Γ. Τράγκα
Πρόστιμα συνολικού ύψους 126.000 ευρώ «μοίρασε» το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόραση σε τρεις τηλεοπτικούς και δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς. Με τη μερίδα του λέοντος στα πρόστιμα τιμωρήθηκε το Alter.

Στο κανάλι επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ για τηλεφωνική επικοινωνία του Μ. Τριανταφυλλόπουλο από την εκπομπή "Κίτρινος Τύπος" (19/4/120)με τον Χριστόδουλο Ξηρό. Η συζήτηση σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΣΡ Ι. Λασκαρίδη, θεωρήθηκε από την ολομέλεια του συμβουλίου ότι ενίσχυε την τρομοκρατία, ενώ η εκπομπή ελέγχθηκε έπειτα από καταγγελίες πολιτών.

Στο "Alter" επιβλήθηκε και πρόστιμο 15.000 ευρώ για παράλειψη σήμανση πριν από διαφημιστικά μηνύματα ενώ τιμωρήθηκε με ισόποσο πρόστιμο και για την εκπομπή "Ζαμανφού" (23/6/10) της Αννίτας Πάνια για κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας, απρεπείς εκφράσεις και υποβάθμιση ποιότητας προγράμματος.

Με πρόστιμο 40.000 ευρώ η Ανεξάρτητη Αρχή τιμώρησε το "Ζευς TV" (Λαρίσης) για υπέρβαση διαφημιστικού χρόνου, δικτύωση άνευ αδείας, πρόγραμμα χωρίς σήμανση καθώς και γιατί ενώ είναι κανάλι ενημερωτικού χαρακτήρα δεν μεταδίδει ειδήσεις όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία. Ο δειγματολειπτικός έλεγχος του ΕΣΡ έγινε στις 18/3/10 και στις 7/4/10.

Το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο 15.000 ευρώ στην τηλεόραση του "Σκάι" για μη τήρηση πολιτικής πολυφωνίας ως προς το ποσοστό της Ν.Δ. και του ΚΚΕ κατά το δίμηνο Ιούλιος-Αύγουστος 2010.

Για τον ίδιο λόγο αλλά μόνο ως προς τα ποσοστά της Ν.Δ επιβλήθηκαν απλές συστάσεις σε "ΝΕΤ" και "Star".

Στον "Real FM" (Αττικής) επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ για ποιοτική υποβάθμιση, προσβολή και παραβίαση κανόνων σχετικά με την προστασία ανηλίκων κατά την πρωινή εκπομπή του Γιώργου Τράγκα.

Πρόστιμο 3000 ευρώ επιβλήθηκε στον ραδιοσταθμό "Κανάλι 5" (Καβάλας) για υπέρβαση των πέντε ωρών δικτύωσης και μετάδοση χωρίς λογότυπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...