Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

ΕΡΤ: Τώρα...η επιλογή των συμβασιούχων

Την Πέμπτη τέλειωσε η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για την κάλυψη των θέσεων συμβασιούχων που προκήρυξε η ΕΡΤ, ανάμεσα στους οποίους είναι και 171 δημοσιογράφοι.
Οι αιτήσεις έφτασαν συνολικά τις 4.489, από τις οποίες για τις θέσεις δημοσιογράφων είναι 2.370.
Φτάσαμε, λοιπόν, στην ώρα της κρίσης αυτών των αιτήσεων, αλλά το ερώτημα είναι από ποιους και πότε. Απάντηση ξεκάθαρη δεν υπάρχει αυτή την στιγμή, όπως και για το πότε ακριβώς θα μπουν στην διαδικασία εργασίας όσοι επιλεγούν. Το Δ. Σ. της ΕΡΤ ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες απ’ το υπουργείο πολιτισμού, με τον Λάμπη Ταγματάρχη να αναλαμβάνει την θέση του διευθύνοντος συμβούλου και τον Θανάση Παπαγεωργίου να είναι ο πρόεδρος. Μέχρι εδώ καλά. Αλλά αυτή η περίφημη επιτροπή κρίσεων από ποιους θα αποτελείται;
Ανάμεσα στους 2.370 που κατέθεσαν βιογραφικά και αιτήσεις για πρόσληψη μεγάλο μέρος ανήκει στους συναδέλφους που ήταν στην ΕΡΤ ως και την 31η Ιουλίου και οι οποίοι ελπίζουν να επιστρέψουν στην ΕΡΤ.
Βρισκόμαστε σε μέρες εκλογών και εν μέσω μίας γενικότερης εκλογολογίας που σύντομα ενδέχεται να φέρει και βουλευτικές εκλογές. Ένα τέτοιο γεγονός θα επηρεάσει και πόσο τις επιλογές των συμβασιούχων, αλλά και το πότε θα ξεκινήσουν οι συνάδελφοι δουλειά;
Περίπου τρείς μήνες καθυστέρησε να προκηρυχτεί ο διαγωνισμός, οι συμβασιούχοι έφυγαν το καλοκαίρι και χρειάστηκε να φτάσουμε περίπου στα μέσα Γενάρη για να αρχίσει να ξεκαθαρίσει το πράγμα. Να αρχίσει να ξεκαθαρίζει, όχι να ξεκαθαρίσει. Η «ομίχλη» δεν διαλύθηκε, οι σκέψεις και οι προβληματισμοί είναι πολλοί και ένας Θεός γνωρίζει πότε θα βρουν απαντήσεις.
Η ΕΡΤ χρειάζεται επειγόντως ένα νέο πρόγραμμα, νέες εκπομπές που δεν μπορούν να ξεκινήσουν αν δεν προσληφθούν οι συμβασιούχοι. Αλλά για να προσληφθούν θα πρέπει κάποιοι να αποφασίσουν για τις επιλογές. Τονίζουμε και πάλι, λοιπόν, ότι ακόμα δεν είναι γνωστό ποιοι ακριβώς θα αποφασίσουν. Γνωστά είναι μόνο τα κριτήρια της προκήρυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...