Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Άγριος ξυλοδαρμός ρώσου δημοσιογράφου

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΥ
ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ - ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Σε κώμα βρίσκεται ένας επιφανής ρώσος δημοσιογράφος της εφημερίδας Kommersant, ο Όλεγκ Κασίν, μετά από τον άγριο ξυλοδαρμό του, που, σύμφωνα με τον διευθυντή του, συνδέεται με τη δουλειά του, η οποία περιλαμβάνει την δημοσιογραφική κάλυψη των διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης.
Ο 30χρονος δημοσιογράφος δέχτηκε επίθεση έξω από το διαμέρισμά του στη Μόσχα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της κλινικής όπου νοσηλεύεται.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας, οι γιατροί τον έβαλαν σε τεχνητό κώμα όταν εισήχθη στο νοσοκομείο με κατάγματα και στα δύο πόδια, σπασμένη γνάθο και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
Ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ διέταξε τον γενικό εισαγγελέα και τον υπουργό Εσωτερικών να "εξετάσουν με ιδιαίτερη προσοχή" την υπόθεση.
"Αυτό δείχνει ότι υπάρχουν άνθρωποι στην κοινωνία μας που είναι διατεθειμένοι να καταφύγουν στο έγκλημα για να κλείσουν τα στόματα δημοσιογράφων", δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Ekho Mosvky, ο επικεφαλής του ρωσικού συνδικάτου των δημοσιογράφων, Μιχαήλ Φεντότοφ.
Ο διευθυντής της Kommersant, Μιχαήλ Μιχαϊλιν, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι δράστες δεν έκλεψαν το πορτοφόλι ή το κινητό του Κασίν, γεγονός που αφήνει να εννοηθεί ότι η επίθεση συνδέεται με τη δουλειά του, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Η Kommersant είναι ελαφρώς επικριτική προς τις αρχές και θεωρείται η πιο έγκριτη εφημερίδα στη Ρωσία.
Οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των δημοσιογράφων άσκησαν δριμεία κριτική στις ρωσικές αρχές επειδή απέτυχαν να διαλευκάνουν μία σειρά από δολοφονίες εκπροσώπων του Τύπου, μεταξύ των οποίων και της Άννας Πολιτκόφσκαγια, το 2006, η οποία ήταν δεδηλωμένη επικριτής του Κρεμλίνου.
Η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων, η οποία εδρεύει στη Νέα Υόρκη, υποστηρίζει ότι από το 2009 εκκρεμούν 19 ανεξιχνίαστες δολοφονίες στη Ρωσία.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...