Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Ευρωπαϊκά ΜΜΕ, Μέγαρο και άνεργοι δημοσιογράφοι

Της Νατάσας Μπερή- enet.gr

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μέγαρο Μουσικής πραγματοποίησαν μέλη της Διακλαδικής Πρωτοβουλίας Εργαζομένων Ανέργων στα ΜΜΕ. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την ώρα που ήταν σε εξέλιξη ημερίδα με θέμα «Ο Τύπος και τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ απέναντι στην οικονομική κρίση».

Οι δημοσιογράφοι συγκεντρώθηκαν γύρω στις 7 το απόγευμα και αφού ανήρτησαν πανό («Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας-όχι στις απολύσεις» και «Πάρτε πίσω τις απολύσεις – οι εργαζόμενοι στο ΔΟΛ») στάθηκαν στην είσοδο του Μεγάρου, μοιράζοντας φυλλάδια στους περαστικούς και συζητώντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

«Είναι μια καλή ευκαιρία απόψε, που εντός του Μεγάρου γίνεται μια θεωρητικού επιπέδου συζήτηση -για το πώς τα Μέσα αντιμετωπίζουν την οικονομική κρίση-να είμαστε εμείς εδώ και να κάνουμε μια πρακτική συζήτηση για το θέμα. Δεν στεκόμαστε στη θεωρία, αλλά στην πράξη και την ουσία. Και η ουσία είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν στα Μέσα και απολύονται. Αυτές είναι οι πραγματικές επιπτώσεις της κρίσης..», μας λέει ο Κώστας Σαρρής, μέλος της Διακλαδικής Πρωτοβουλίας.

Δίπλα του στέκεται ο συναγωνιστής του και μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) Γιώργος Κατερίνης ο οποίος μας μιλά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των περιοδικών. «Μεγάλες επιχειρήσεις προχωρούν σε μαζικές απολύσεις, άλλες κλείνουν και άλλες υπολειτουργούν… Δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο και όμως κυκλοφορούν με τη μέθοδο της υπενοικίασής.. Εταιρείες φαντάσματα…»

«Η απάντησή μας στην φιέστα που ετοίμασαν μέσα στο Μέγαρο είναι η παρουσία μας. Οι απολύσεις, οι τραμπουκισμοί και το κλίμα τρομοκρατίας πλήττουν τον Τύπο. Ο κλάδος μας υποφέρει. Οι αναγνώστες θα πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν είμαστε όλοι σαν αυτούς που βλέπουν στα δελτία των 8…» μας λέει η Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...