Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Βραβείο ελευθεροτυπίας σε Ρώσο και Ιρανό δημοσιογράφο

NEW YORK - NOVEMBER 24:  Mustafa Haji Abdinur ...Image by Getty Images via @daylifeΈνας Ιρανός αρχισυντάκτης και ένας Ρώσος ρεπόρτερ βρίσκονται ανάμεσα στους πέντε δημοσιογράφους που τιμήθηκαν φέτος από την Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων (CPJ), ανακοίνωσε από τη Νέα Υόρκη ο αμερικανικός οργανισμός υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η τελετή απονομής των «Διεθνών βραβείων Ελευθεροτυπίας» θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τρίτη στη Νέα Υόρκη. «Η δημοσιογραφία μπορεί να είναι ένα θανάσιμο επάγγελμα και όχι μόνο σε περιοχές συγκρούσεων», ανέφερε η CPJ.

Ο ένας εκ των νικητών, ο Μοχάμαντ Νταβάρι, αρχισυντάκτης της ιρανικής ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Saham News είχε καταδικαστεί σε πέντε έτη φυλάκισης, επειδή είχε καταγγείλει περιπτώσεις βιασμών και βασανιστηρίων στο κέντρο κράτησης Καχριζάκ, όπου και βρίσκεται φυλακισμένος από τότε.

Το βραβείο απονεμήθηκε επίσης στην Ναντίρα Ισάγιεβα, εκδότρια του εβδομαδιαίου Chernovik στην επαρχία του Νταγκεστάν στον ρωσικό Καύκασο. «Ήταν υποχρεωμένη να αντιμετωπίσει την οργή των δυνάμεων της τάξης στην επαρχία για τα άρθρα της με τα οποία κατήγγειλε την διαφθορά και την βία στον βόρειο Καύκασο» ανέφερε η CPJ.

Η Επιτροπή απένειμε επίσης βραβεία σε έναν δημοσιογράφο στην Αιθιοπία, τον Ντάουιτ Κεμπέντε, ο οποίος εξέδωσε την Awramba Times, μία ανεξάρτητη εφημερίδα το 2008, καθώς και στον συγγραφέα και χιουμορίστα Λορεάνο Μάρκεζ από την Βενεζουέλα.

www.kathimerini.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...