Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

«Δημοσιογράφοι σε κίνδυνο»

Φόνος δημοσιογράφου στη Ρωσία
«Το δικαίωμα του δημοσιογράφου να κάνει τη δουλειά του, είναι το δικαίωμα της κοινωνίας να μιλά και να ακούγεται», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για τα ΜΜΕ Τηλέμαχος Χυτήρης, απευθύνοντας χαιρετισμό στην ημερίδα του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων με θέμα: «Ζήσε για να το πεις: δημοσιογράφοι σε κίνδυνο».

Οι ομιλητές που είχαν κληθεί από το Ινστιτούτο ήταν δημοσιογράφοι, εικονολήπτες, φωτοειδησεογράφοι, οι οποίοι τόνισαν ότι «ο κόσμος δεν ήταν ποτέ πιο επικίνδυνος για τους επαγγελματίες δημοσιογράφους που αγωνίζονται να λάμψει η αλήθεια ακόμη και στις πιο σκοτεινές γωνιές της κοινωνίας».

Ο δημοσιογράφος του ΑΝΤ1 Νικόλας Βαφειάδης μετέφερε την εμπειρία του πολεμικού ανταποκριτή, παρατηρώντας ότι οι δημοσιογράφοι δεν πρέπει να χρησιμοποιούν τις προσβάσεις τους για να εξυπηρετήσουν άλλους στόχους.

Ο Γιάννης Παπουτσάνης τόνισε ότι η εικόνα των ΜΜΕ του 2010 είναι πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες δεκαετίες και ότι, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ανεξάρτητα και συχνά μαχητικά ΜΜΕ στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, ο επαγγελματίας δημοσιογράφος πολιορκείται ασφυκτικά από προβλήματα πολιτικής ανάμιξης, οικονομικής διαπλοκής, ακόμη και από προβλήματα αμφίβολων επαγγελματικών κριτηρίων.

Ο Σταύρος Λυγερός μίλησε για κινδύνους που απορρέουν από το επάγγελμα και δεν αφορούν μόνο τις πολεμικές αποστολές, αλλά και τις συγκρούσεις με ισχυρές εξουσίες (π.χ. μαφία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...