Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Μέτρα για άνεργους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ προανήγγειλε ο Χυτήρης.

Τη λήψη μέτρων στήριξης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και των ανέργων δημοσιογράφων προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Τηλέμαχος Χυτήρης. 

Για την ΕΡΤ, διευκρίνισε ότι η Τρόικα δεν έχει ζητήσει κάτι συγκεκριμένο και επανέλαβε ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν είναι ζημιογόνος.
"Η ενημέρωση είναι ένα αγαθό και μια αξία που πρέπει να προστατευθεί και μιλάω για την ενημέρωση γενικότερα, είτε από τα ιδιωτικά μέσα, είτε από τα δημόσια, θα πρέπει να στηριχθούν με οποιοδήποτε τρόπο [...] Κάθε φωνή λιγότερη στο χώρο της ενημέρωσης είναι μια φωνή λιγότερη στο χώρο της δημοκρατίας", ανέφερε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ1.

Προέβλεψε απολύσεις στον κλάδο και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να αναληφθεί πρωτοβουλία, ώστε οι απολυμένοι να διατηρούν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα και να παίρνουν επίδομα ανεργίας για μεγαλύτερο διάστημα.

Μίλησε επίσης για "νοικοκύρεμα" στη συμμετοχή των δημοσιογράφων στην εργασία. "Ένας δημοσιογράφος δεν μπορεί να έχει τρεις ,τέσσερις και πέντε εργασίες", είπε ο αναπληρωτής υπουργός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...