Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Από το παράθυρο οι συμβασιούχοι της ΕΡΤ;

Καμία δέσμευση δεν ανέλαβε ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Γ. Γαμπρίτσος, κατά τη συνάντησή του την Παρασκευή με τους συμβασιούχους δημοσιογράφους της ΕΡΤ. Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν πρόκειται η κρατική τηλεόραση να κρατήσει το σύνολο των 1.100 συμβασιούχων - όλων των ειδικοτήτων.
Όπως είπε ο πρόεδρος, οι ανάγκες της ΕΡΤ για συμβασιούχους θα προσδιοριστούν αφού ολοκληρωθεί η καταγραφή τού υπάρχοντος δυναμικού και εκπονηθεί το νέο οργανόγραμμα, το οποίο υπολογίζεται περί τα τέλη Μαΐου. Ωστόσο ήδη από πολλούς εντός της ΕΡΤ διατυπώνονται ενστάσεις και αμφισβήτηση της διαδικασίας καταγραφής, που πραγματοποιείται από την "παλαιά φρουρά" των γενικών, των διευθυντών και των τμηματαρχών, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο του "συστήματος" που είχε δημιουργηθεί στην ΕΡΤ και επωφελείτο ποικιλοτρόπως.
Ο πρόεδρος αρνήθηκε επίσης να δεσμευτεί και για τη διαδικασία αξιολόγησης, την οποία μετέθεσε στο απώτατο μέλλον. Η στάση αυτή δημιούργησε επιπλέον ανησυχία στους συμβασιούχους, οι οποίοι φοβούνται ότι η επιλογή αυτών που θα παραμείνουν δεν θα γίνει με αντικειμενικά κριτήρια, αλλά με στενά κομματικά: από γνωριμίες και κουμπαριές, μέχρι πρόσβαση στα κυβερνητικά γραφεία και στην Ιπποκράτους.
Ωστόσο, ακόμα κι αυτή η ανανέωση "ορισμένων" συμβάσεων που θα κριθούν αναγκαίες, όπως είπε ο πρόεδρος, θα χρειαστεί ειδική ρύθμιση / εξαίρεση από τον υπουργό Εσωτερικών, Γ. Ραγκούση, και έγκριση από τον Παύλο Γερουλάνο.
Οι συμβασιούχοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ καλούν την ΠΟΕΣΥ και την ΕΣΗΕΑ να αναλάβουν κατεπειγόντως πρωτοβουλίες και να επιδιώξουν συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς και τη διοίκηση της ΕΡΤ.
ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...