Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Δεν θα συρρικνωθούν οι δραστηριότητες της ΕΡΤ

Κανένα ενδεχόμενο συρρίκνωσης του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, δεν υπάρχει στον ορίζοντα, αφού η προσπάθεια αναμόρφωσης, που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη εδώ και αρκετούς μήνες, έχει αποδώσει σημαντικά αποτελέσματα.
Λάμπης Ταγματάρχης, διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ «Ακούω να λέγονται διάφορα, όχι μόνο για τα κανάλια της ΕΡΤ, αλλά και για την ακίνητη περιουσία της, τα οποία ωστόσο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».
Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Λάμπης Ταγματάρχης, απαντώντας σε ερωτήματα της «Ναυτεμπορικής», με αφορμή όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες για σχέδιο συρρίκνωσης των δραστηριοτήτων της ΕΡΤ, το οποίο επιβάλλει η τρόικα. Σύμφωνα με το «σχέδιο» ζητείται περιορισμός των καναλιών του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα -με κατάργηση της ΕΤ1 και της ΕΤ3- καθώς και πώληση ακίνητων περιουσιακών στοιχείων του φορέα, θέμα που τον τελευταίο μήνα τουλάχιστον βρίσκεται στο προσκήνιο.
Ειδικότερα ο κ. Ταγματάρχης, μιλώντας στη «Ν» ανέφερε: «δεν υπάρχει στον ορίζοντα ενδεχόμενο συρρίκνωσης των καναλιών της ΕΡΤ το οποίο να γνωρίζω. Κάνουμε διαρκώς προσπάθειες βελτίωσης της λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, καθώς και εξορθολογισμού του κόστους, μέσα σε ένα πλαίσιο απόλυτης διαφάνειας. Προσπάθειες οι οποίες έχουν επιδράσει ήδη θετικά στη λειτουργία μας και αποτυπώνονται στα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας.
Πετύχαμε σημαντική μείωση του κόστους και με το πρόγραμμα Δι@ύγεια, πιστεύω ότι μπαίνει τέλος σε προβλήματα δεκαετιών. Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία του 2010, η εταιρεία, παρουσίασε για πρώτη φορά λειτουργικό πλεόνασμα, της τάξεως των 30 εκατ. ευρώ, ενώ το συσσωρευμένο χρέος μειώθηκε στα 88 εκατ. ευρώ από τα 118 εκατ. ευρώ.
Ακούω συνέχεια να λέγονται διάφορα, όχι μόνο για τα κανάλια της ΕΡΤ, αλλά και για την ακίνητη περιουσία της, τα οποία ωστόσο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Γίνεται προσπάθεια ουσιαστικής αναδιάρθρωσης της λειτουργίας του φορέα. Στη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε όλοι, μειώνεται το κόστος, αλλά παράγεται και έργο όπως οφείλουμε να κάνουμε με γνώμονα τον Έλληνα πολίτη».

 Αλλαγές στον ορίζοντα
Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από λίγο καιρό η ΕΡΤ, έκανε ένα νέο βήμα επενδύοντας περαιτέρω στην ψηφιακή τεχνολογία και εκπέμποντας τηλεοπτικό περιεχόμενο με υψηλή ευκρίνεια. Η κίνηση αυτή συνοδεύτηκε από κινήσεις αναδιάρθρωσης της δομής των ψηφιακών της δραστηριοτήτων αφού η διοίκηση έλαβε την απόφαση για τη συγχώνευση των δύο επίγειων ψηφιακών καναλιών (Σινέ και Σπορ).
Η εν λόγω συγχώνευση δεν συνοδεύτηκε από μείωση προσωπικού. Στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται η παρουσίαση του νέου οργανογράμματος της εταιρείας καθώς και το business plan, εξέλιξη που θα επιφέρει δομικές αλλαγές στη λειτουργία του φορέα.
Ειδικότερα και μεταξύ άλλων αναμένεται ότι θα υπάρξει συνολική αναδιάρθρωση του ραδιοφωνικού τομέα -κυρίως όσον αφορά τις δραστηριότητες στην περιφέρεια- αλλαγές στο τηλεοπτικό και βέβαια αλλαγές σε αρμοδιότητες και στη λειτουργία των επιμέρους διευθύνσεων.
Ο κ. Γ. Πεταλωτής
«Ανυπόστατες υπερβολές», χαρακτήρισε ο κυβερνητικός Γιώργος Πεταλωτής τα όσα γράφονται και μεταδίδονται για το κλείσιμο ή τη συρρίκνωση διαφόρων ΔΕΚΟ, μεταξύ των οποίων και η ΕΡΤ-Α.Ε. Ο κ. Πεταλωτής έκανε λόγο για «σενάρια επιστημονικής φαντασίας» και σημείωσε πως «όσα ακούγονται είναι μεταξύ θρίλερ και κωμωδίας».
ΣΤΕΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ -naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...