Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

«Πεθαίνοντας στις πλατείες»

Με τους εξαρτημένους ανθρώπους που πεθαίνουν στις πλατείες θα ασχοληθούν οι «Πρωταγωνιστές» την Κυριακή 12 Ιουνίου στις 23.00, στο Mega.

Αυτή τη στιγμή δεκάδες χιλιάδες εξαρτημένοι συνεχίζουν να πίνουν ηρωίνη, παρ’ ότι έχουν δηλώσει στο κράτος ότι είναι διατεθειμένοι να την «κόψουν», αρκεί να τους δοθούν υποκατάστατα, δηλαδή φαρμακευτική αγωγή. Και ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη η αναμονή για τέτοιου είδους υποκατάστατα είναι λίγες ημέρες, στην Ελλάδα ένας εξαρτημένος πρέπει να περιμένει αρκετά χρόνια. Μόνο στις λίστες του ΟΚΑΝΑ περιμένουν 5.500 άνθρωποι με αποτέλεσμα να γεμίζουν οι πλατείες και οι δρόμοι από εξαθλιωμένους ναρκομανείς που είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για να εξασφαλίσουν τη δόση τους.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης και οι συνεργάτες του, περιπλανήθηκαν στους «πίσω δρόμους» της Αθήνας, μπήκαν σε «απροσπέλαστες» περιοχές και συνομίλησαν με χρήστες για όλα αυτά που τους συμβαίνουν. Σε ένα στενό πίσω από τα Εξάρχεια κατέγραψαν τη χρήση του νέου ναρκωτικού «σίσα» - της «κοκαΐνης των φτωχών», ενώ σε ένα στενό του Μεταξουργείου είδαν ανθρώπους να χτυπούν ενέσεις μέχρι και στα γεννητικά τους όργανα καθ’ ότι οι υπόλοιπες φλέβες τους έχουν «καεί». ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...