Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Ισχυρές πιέσεις στην τηλεόραση


Κάμψη 30% στις πωλήσεις κατέγραψε στο πρώτο τρίμηνο το Mega, ο μεγαλύτερος τηλεοπτικός σταθμός της χώρας, πράγμα ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στη συγκεκριμένη αγορά. Ο τζίρος του Τηλέτυπου, της διαχειρίστριας εταιρείας του «μεγάλου καναλιού», διαμορφώθηκε σε 25,2 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2011, έναντι 36,18 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2010. Το κανάλι κατέγραψε στο υπό εξέταση διάστημα καθαρές προ φόρων ζημιές που ξεπέρασαν τα 7,9 εκατ. ευρώ, όταν πέρυσι, είχε οριακά κέρδη ύψους 211 χιλιάδων ευρώ. Επισημαίνεται ότι το Mega, απορροφά το 30% της διαφημιστικής πίτας της τηλεόρασης, ενώ αποσπά και το υψηλότερο μερίδιο τηλεθέασης σταθερά τα τελευταία πέντε χρόνια.

Αναστολή διαπραγμάτευσης
Την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της Χ.Κ. Τεγόπουλος  αποφάσισε από χθες το Χ.Α., για μέγιστο διάστημα 10 ημερών, καθώς η οικονομική κατάσταση του πρώτου τριμήνου 2011 που δημοσίευσε η εταιρεία δεν έχει καταρτιστεί σύμφωνα με τις διατάξεις των ΔΛΠ/ΔΠΧΠ. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η προσωρινή αναστολή κρίθηκε αναγκαία για την προστασία των επενδυτών, δεδομένου ότι δε διασφαλίζεται προσωρινά η ομαλή λειτουργία της αγοράς των μετοχών της εταιρείας. Στο τρίμηνο η εταιρεία εμφάνισε πωλήσεις 11,64 εκατ. ευρώ και καθαρές προ φόρων ζημίες, 5,49 εκατ. ευρώ.

Η Καθημερινή 

Την έναρξη διαδικασιών απόσχισης του εκδοτικού κλάδου της Καθημερινή Α.Ε. Εκδοση Εντύπων Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και την εισφορά του στην κατά 100% θυγατρική της εταιρεία με την επωνυμία «Εντυπες και Διαδικτυακές Εκδόσεις Α.Ε.», αποφάσισε το δ.σ. της εταιρείας.
Ως ημερομηνία ισολογισμού μετασχηματισμού ορίστηκε η 30-6-2011. Από την ημερομηνία αυτή και μετά, όλες οι πράξεις του κλάδου, που διενεργούνται από την εταιρεία, θα λογίζονται ότι γίνονται για λογαριασμό της απορροφώσας τον κλάδο εταιρείας.
Η ολοκλήρωση της απόσχισης του Κλάδου τελεί υπό την έγκριση των γενικών συνελεύσεων των μετόχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...