Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Απεργία στο "ΕΘΝΟΣ" μέχρι να ανακληθεί η απόφαση απόλυσης

Με πανό στο προαύλιο του "Έθνους" δηλώνουν αποφασισμένοι οι δημοσιογράφοι να απεργήσουν μέχρι να ανακληθεί η απόλυση της Πόπης Χριστοδουλίδου.

Τη δημοσιογράφο, συνδικαλίστρια, πρώην εκπρόσωπο των συντακτών στην ΕΣΗΕΑ και εκλεγμένη στις πρόσφατες εκλογές της Ένωσης, απέλυσε ο ίδιος ο Φώτης Μόμπολας (φωτο) με αιτιολογία ότι είναι "αντιπαραγωγική".

Η απόλυση ξεσήκωσε τους δημοσιογράφους που απαιτούν από την ΕΣΗΕΑ να προκηρύξει απεργία άμεσα. (Πηγή: greektv-com.blogspot.com )

Το ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΣΟ

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011
Εμείς οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι στον ΠΗΓΑΣΟ ζητάμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφου Πόπης Χριστοδουλίδου.
Πιστεύουμε ότι η απόλυσή της είναι εκδικητική γιατί η συνάδελφος εκτός του ότι έχει τη συνδικαλιστική ιδιότητα έχοντας εκλεγεί στα όργανα της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ, διατύπωνε ελεύθερα τις απόψεις της στις γενικές μας συνελεύσεις και προασπιζόταν τα εργασιακά μας δικαιώματα.
Η επιχειρούμενη απόλυση της Πόπης Χριστοδουλίδου είναι άγρια και ευθεία εργοδοτική επίθεση σε όλους τους εργαζόμενους, και έχει σχέση με τις ατομικές συμβάσεις που θέλει η επιχείρηση να μας υποχρεώσει να υπογράψουμε.
Στη ανοιχτή διαρκή Γενική Συνέλευση που έγινε στο κτίριο και μεταφέρθηκε στο προαύλιο του κτιρίου δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στη συνάδελφο.
Καλούμε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να αποφασίσει άμεσα απεργιακή κινητοποίηση, μέχρι να ανακληθεί η επιχειρούμενη απόλυση της συναδέλφου.
Καλούμε επίσης τους συναδέλφους από όλα τα άλλα Μέσα Ενημέρωσης να έρθουν άμεσα στον Πήγασο, γιατί αν περάσει η απόλυση και οι ατομικές συμβάσεις στο ΕΘΝΟΣ, -τις οποίες έχουμε αρνηθεί- θα περάσουν στη συνέχεια σε όλο τον κλάδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...