Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΕΣΗΕΠΗΝ για την ενδεχόμενη διακοπή λειτουργίας περιφερειακών σταθμών της ΕΡΑ

Η ΕΣΗΕΠΗΝ εξέδωσε ανακοίνωση για την ενδεχόμενη περιστολή ή και διακοπή λειτουργίας περιφερειακών σταθμών της ΕΡΑ, στην οποία τονίζει το σπουδαίο ρόλο τους στην ενημέρωση και καλώντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση να δώσει τέλος στην κινδυνολογία.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων θεωρεί επιζήμια για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και άδικη για τους εργαζόμενους σε αυτήν, όσα σχέδια ή και διακίνηση σεναρίων (που πρόσφατα διέψευσε ο αρμόδιος Υπουργός κος Τ. Χυτήρης) για περιστολή λειτουργίας ή και για διακοπή λειτουργίας κάποιων από τους Περιφερειακούς Σταθμούς της ΕΡΑ. Η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να δώσει τέλος στην κινδυνολογία αυτή διατυπώνοντας επισήμως τις προθέσεις της για την ΕΡΤ. Οι σχεδιασμοί αυτοί δεν μπορούν παρά να περιέχουν όρους ανάπτυξης, καθώς:

· Ο ρόλος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, που ενισχύεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, έχει αυξημένη σημασία για την ενημέρωση, ειδικά στην περίοδο που διανύει η Ελλάδα.
· Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έχουν ήδη υποστεί τις βαρύτερες συνέπειες της κρίσης σε σχέση με άλλους εργαζομένους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Είναι οι μόνοι για τους οποίους δεν έχει καταρτιστεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας από το 2008 και οι περικοπές των αμοιβών τους ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις το 30%.
· Η ΕΡΤ Α.Ε.και οι περιφερειακοί σταθμοί της ΕΡΑ έχουν εξαιρετική σχέση λειτουργικού κόστους προς την ποιότητα του παραγόμενου έργου. Οποιαδήποτε συρρίκνωση όχι απλώς δεν δικαιολογείται από το μέγεθος και την ανταποδοτικότητα των προγραμμάτων τους, αλλά αυτονοήτως θα προκαλούσε απείρως περισσότερα προβλήματα από όσα υποτίθεται ότι θα έλυνε.
· Η ΕΣΗΕΠΗΝ παραμείνει σε εγρήγορση για να προστατευθεί το αγαθό της δημόσιας ενημέρωσης."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...