Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΕΣΡ: Πρόστιμο 20.000 ευρώ στον ANT1 για τα...βαμπίρ!

Cover of "Vampire in Brooklyn"
Cover of Vampire in Brooklyn
Πρόστιμο 20.000 ευρώ επιβλήθηκε στον ANT1 και την εκπομπή «Vampire in Brooklyn» για λανθασμένη σήμανση και προβολή βίαιων σκηνών σε ώρες παιδικής τηλεθέασης. Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στον ίδιο σταθμό για υπέρβαση νομίμου χρόνου διαφημίσεων.

Στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Συμβουλίου, αποφασίσθηκε οριστική διακοπή του τηλεπαιχνιδιού Night Quiz στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΝΑ του νομού Φθιώτιδας, στον οποίο επιβλήθηκε και πρόστιμο 30.000 ευρώ για παράνομη δικτύωση με το Kontra Channel.

Πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε, επίσης, στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm και στην εκπομπή Ελληνοφρένεια στις 14/09/2011, για παραπλάνηση ακροατών και προσβολή δικαιώματος επικοινωνίας και καταγραφή τηλεφωνικής συνομιλίας εν αγνοία του συνομιλητή για τηλεφωνική φάρσα στο υπουργείο Παιδείας, που μιλούσε για διανομή DVD με πορνογραφικό υλικό στα σχολεία.

Πρόστιμο 50.000 ευρώ επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Super TV νομού Κορινθίας για συνέχιση προβολής του τηλεπαιχνιδιού Night Quiz παρά την οριστική διακοπή που είχε επιβληθεί από το ΕΣΡ. Για τον ίδιο λόγο επιβλήθηκε πρόστιμο 50.000 ευρώ στους σταθμούς Κύδων νομού Χανίων, στο Αχαΐα Channel και στον Super B νομού Αχαΐας.

Ερωτηθείς ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για τις αδειοδοτήσεις σταθμών και το ψηφιακό μέρισμα, δήλωσε πως αν δεν αλλαχθεί ο νόμος Ρουσόπουλου για τα ΜΜΕ, θα πρέπει να εκδοθούν προεδρικά διατάγματα για τον καθορισμό και τις προυποθέσεις συμμετοχής και υπουργικές αποφάσεις για τον χάρτη συχνοτήτων επίγειας ψηφιακής, τον αριθμό των αδειών και το οικονομικό αντάλλαγμα για τη χρήση των συχνοτήτων.

Τέλος, έπειτα από καταγγελία ιδιώτη περί μη υλοποίησης προγράμματος της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, το ΕΣΡ απευθύνει μη κυρωτική σύσταση στην ΕΡΤ ΑΕ, καθώς με βάση τις εκάστοτε δυνατότητές της πρέπει να εκπληρώνει την εκ του νόμου υποχρέωσή της προς συνεχή υλοποίηση επίκαιρου προγράμματος από τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της για την ενημέρωση, μόρφωση και ψυχαγωγία του ελληνικού λαού. Όπως αναφέρει το αιτιολογικό, κατά τον έλεγχο των τηλεοπτικών προγραμμάτων διαπιστώθηκε ότι οι σταθμοί της ΕΡΤ δεν προέβαλαν επί μακρό χρονικό διάστημα (από 30.11.2011 έως 16/12/2011) πλήρες και επίκαιρο πρόγραμμα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...