Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟ ΚΑΙ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΚΔΟΤΕΣ

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος συζήτησαν χθες οι εκδότες, στο πλαίσιο έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στα γραφεία της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Ι.Η.Ε.Α.), το θέμα της τυχόν κατάργησης ή μείωσης του αγγελιοσήμου. Μάλιστα αποφάσισαν να συγκεντρώσουν στοιχεία που αφορούν το θέμα (καταγραφή συνολικού ποσού που εισρέει στα ασφαλιστικά Ταμεία κλπ) και να επανέλθουν προκειμένου να διατυπώσουν τις θέσεις τους.

Παράλληλα συζητήθηκε και το θέμα των επιπτώσεων από την επικείμενη κατάργηση της υποχρεωτικής δημοσίευσης των ισολογισμών στον Τύπο, ενώ διατυπώθηκαν διάφορες απόψεις χωρίς να τεθεί σε ψηφοφορία καμία από αυτές. 


 «Να υπάρξει μεταβατική περίοδος για την κατάργηση της δημοσίευσης των οικονομικών στοιχείων των επιχειρήσεων στον Τύπο», ζητούν, με κοινή ανακοίνωσή τους οι πρόεδροι: της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Γιώργος Κασιμάτης, του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης και του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Παναγής Καρέλλας. 

Οι πρόεδροι θεωρούν ότι για την επιτυχή υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων απαιτείται διεξοδική μελέτη και προγραμματισμός, αλλά και κυρίως χρόνος προσαρμογής, προκειμένου να υπάρξουν τα προσδοκώμενα θετικά αποτελέσματα, χωρίς αρνητικές παρενέργειες. 

Σημειώνουν ότι η πλήρης και άμεση κατάργηση της δημοσίευσης οικονομικών στοιχείων θα προκαλέσει προβλήματα στην αγορά, καθώς δεν έχουν ωριμάσει ευρύτερα οι συνθήκες για διεξοδική δημοσιοποίηση στοιχείων με ανάρτηση στο διαδίκτυο, ενώ στο ΦΕΚ οι δημοσιεύσεις οικονομικών καταστάσεων γίνονται με καθυστερήσεις και ταυτόχρονα επιβαρύνουν με επιπλέον κόστος τις επιχειρήσεις. 

«Εν πάση περιπτώσει», υπογραμμίζουν, «η εξασφάλιση από το νομοθέτη ικανής μεταβατικής περιόδου ως προς την προσαρμογή στο νέο καθεστώς θα διασφαλίσει την επιτυχή εφαρμογή του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...