Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Τελευταίο φύλλο για την αριστερή ισπανική εφημερίδα «Publico»

Το τελευταίο της φύλλο θα κυκλοφορήσει την Κυριακή, όπως ανακοίνωσε η ισπανική εφημερίδα «Publico», η οποία έχει κηρύξει στάση πληρωμών από τον Ιανουάριο, ελλείψει συμφωνίας με τους επενδυτές της.

«Η εκδοτική εταιρεία Mediapubli ανακοίνωσε πως δεν είναι δυνατόν να βρει επενδυτές», προκειμένου να συνεχίσει την έκδοση της εφημερίδας, και «για τον λόγο αυτόν, η επιχείρηση είναι υποχρεωμένη να σταματήσει την έντυπη έκδοσή της την Κυριακή 26η Φεβρουαρίου», τονίζεται στην ιστοσελίδα της.

Ωστόσο, «η διαδικτυακή έκδοσή της θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, όπου επισημαίνεται πως η ιστοσελίδα αριθμεί 5,5 εκατ. χρήστες, γεγονός που την κατατάσσει στην τέταρτη θέση των ενημερωτικών ιστοτόπων στην Ισπανία.

Η Mediapubli, η οποία εδρεύει στη Βαρκελώνη κήρυξε από τις 3 Ιανουαρίου στάση πληρωμών, κυρίως επικαλούμενη «την ένταση της κρίσης στη διαφήμιση», παρά το γεγονός ότι, όπως τόνιζε τότε, αυξήθηκε «η αναγνωσιμότητα της ιστοσελίδας «publico.es» και «μειώθηκαν οι απώλειες στις τελευταίες χρήσεις» της εταιρείας.

Η «Publico» υπήρξε αριστερών αποκλίσεων εφημερίδα στην Ισπανία με ημερήσια κυκλοφορία 87.000 φύλλα, και 160 εργαζόμενους. Το Σεπτέμβριο η εφημερίδα χρειάσθηκε να απολύσει το 20% του προσωπικού της.

Σύμφωνα με την ομοσπονδία των δημοσιογραφικών ενώσεων της Ισπανίας (Fape), ο τομέας των μέσων ενημέρωσης έχει πληγεί ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση, έχοντας καταγράψει απώλειες 4.924 θέσεων εργασίας από τον Νοέμβριο του 2008, σε μία χώρα που η ανεργία είναι η υψηλότερη μεταξύ των βιομηχανικών χωρών, φθάνοντας το 21,52%. Τελευταίο θύμα της κρίσης στον Τύπο, η δωρεάν διαθέσιμη εφημερίδα ADN, η οποία έκλεισε στα τέλη του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...