Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Απαγόρευση ξένων εφημερίδων στη Ζιμπάμπουε

The Sunday Times Rich List 2010
The Sunday Times Rich List 2010 (Photo credit: HowardLake)
Οι αρχές απαγόρευσαν την κυκλοφορία όσων ξένων εφημερίδων δεν έχουν διαπιστεύσει ανταποκριτές.

Η Επιτροπή η οποία είναι αρμόδια για τα ΜΜΕ στην Ζιμπάμπουε αποφάσισε σήμερα να απαγορεύσει την διανομή των ξένων εφημερίδων το δημοσιογραφικό προσωπικό των οποίων δεν είναι ήδη διαπιστευμένο στις αρχές της αφρικανικής χώρας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Γκάντφρεϊ Μαγιόνγκα.

«Η Επιτροπή που είναι αρμόδια για τα ΜΜΕ αποφάσισε την απαγόρευση εισαγωγής και κυκλοφορίας στη Ζιμπάμπουε των εφημερίδων για τις οποίες οι αρχές δεν έχουν ήδη δώσει διαπίστευση στους δημοσιογράφους (ανταποκριτές) τους. . . αυτό ισχύει, έως ότου αυτές οι εφημερίδες συμμορφωθούν με τους νόμους της Ζιμπάμπουε», ανέφερε ο πρόεδρος Μαγιόνγκα σε γραπτή ανακοίνωσή του.
Κατονόμασε την εφημερίδα Sunday Times (Νότια Αφρική) που όπως εύγλωττα είπε «δεν πληρούν τις προϋποθέσεις».

Εδώ και μια 10ετία οι εφημερίδες --ιδίως οι ξένες-- που κυκλοφορούν στη Ζιμπάμπουε παρέμειναν επιτηρούμενες σε πολύ μεγάλο βαθμό από την κυβέρνηση του προέδρου Μουγκάμπε.

Πολλές εθνικές εφημερίδες ανέστειλαν την έκδοσή τους και όσοι δημοσιογράφοι απασχολούνταν σε αυτές υποβλήθηκαν έκτοτε σε εξουθενωτικές πρακτικές εκ μέρους των πολιτικών αρχών. Πάμπολλοι ξένοι απεσταλμένοι απελάθηκαν.

Το 2008 η Ζιμπάμπουε πλησίασε την κατάσταση εμφύλιου πολέμου.
Μόνον το 2009 ο ισόβιος πρόεδρος Ρόμπερτ Μουγκάμπε αποδέχθηκε να σχηματίσει κυβέρνηση ο πολιτικός αντίπαλός του, Μόργκαν Τσβανγκιράι.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...