Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

«360ο»: Οι άγνωστες ιστορίες της Επανάστασης του ‘21

«360ο» Ο κύκλος της αλήθειας
  Τα γεγονότα έχουν αιτία και αποτέλεσμα. Δημιουργούν ερωτήσεις που ζητούν απαντήσεις. Έχουν μία αλήθεια αλλά πολλές εκδοχές. Για να τα κατανοήσεις και να τα κρίνεις, χρειάζεται να εισχωρήσεις στο κέντρο τους, να διατρέξεις την περιφέρεια του κύκλου τους, να διαγράψεις 360ο.


Οι άγνωστες ιστορίες της Επανάστασης του ‘21

Την Τρίτη 25 Μαρτίου, στις 23:45, οι «360ο» και η Σοφία Παπαϊωάννου πραγματοποιούν ένα οδοιπορικό στις άγνωστες ιστορίες της Επανάστασης του ’21, με τους δύο εμφυλίους και τους ξένους συμμάχους.

Μεταξύ των βασικών σταθμών του οδοιπορικού, η μάχη της Τριπολιτσάς, τα χωριά του Κολοκοτρώνη στο Μαίναλο και η ναυμαχία του Ναυαρίνου στην Πύλο. Η εκπομπή βρέθηκε στα πεδία μάχης με ιστορικούς που έχουν μελετήσει σε βάθος αυτά τα κομμάτια της Ιστορίας, και οι οποίοι αφηγούνται τις ουσιαστικές αλλά άγνωστες λεπτομέρειες που άλλαξαν τον ρου του Αγώνα.  Από τα δάνεια που πάρθηκαν και την αναγνώριση του ελληνικού κράτους έως τον διχασμό και την ξένη βοήθεια, οι «360ο» ρίχνουν φως σε παρασκήνια της επανάστασης που μοιάζουν σήμερα περισσότερο επίκαιρα από ποτέ.

 «360ο», με τη Σοφία Παπαϊωάννου: Ο κύκλος της αλήθειας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...