Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Ειρήνη Νικολοπουλου:» Ντρέπομαι που υπήρξα δημοσιογράφος αυτής της χώρας»!

Με αγανάκτηση και οργή απάντησε η Ειρήνη Νικολοπούλου σε όσους έγραψαν ότι καταδικάστηκε από τη Δικαιοσύνη σε 12 μήνες φυλάκιση με αναστολή για την πολύκροτη υπόθεση κακοδιαχείρισης, οικονομικών ατασθαλιών και υπέρογκων αμοιβών στην ΕΡΤ.

Τους χαρακτηρίζει «τιμητές της ζούγκλας» και μιλάει για διαστρέβλωση της είδησης και απόπειρα να της φορτώσουν άλλες υποθέσεις της ΕΡΤ.

Όλα ξεκίνησαν όταν έγινε γνωστή η απόφαση του Γ’ Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε η ίδια και ο πρώην διευθυντής της δορυφορικής ΕΡΤ Νίκος Κούρτης (12 μήνες με αναστολή) για «γκρίζα» διαφήμιση απο την εκπομπή «Ελληνικό Πανόραμα». Οι δικαστές έκριναν ότι τρεις από τις συνολικά 120 εκπομπές είχαν τέτοιο χαρακτήρα.

Πολλά ιστολόγια, όμως, έγραψαν ότι καταδικάστηκε για την κακοδιαχείρηση και τις υπέρογκες αμοιβές στην ΕΡΤ, αγνοώντας ότι η ανακρίτρια είχε διαχωρίσει την υπόθεση αυτή (για την οποία έχει ασκήσει διώξεις σε βαθμό κακουργήματος στην πρώην διοίκηση της ΕΡΤ) από την υπόθεση «γκρίζας» διαφήμισης (για την οποία είχε ασκήσει διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος
στην Ειρήνη Νικολοπούλου, τον Νίκο Κούρτη, καθώς και στους Κωστή Παρρά, Γιάννη Κορωναίο και Ντίνα Οικονομίδου, οι οποίοι αθωώθηκαν.

Η Ειρήνη Νικολοπούλου, γράφει στο προσωπικό της μπλογκ: «εκδόθηκε μια απόφαση από την ελληνική Δικαιοσύνη. Με αυτή στην ουσία αθωώθηκα για 20 απο τις 23 εκπομπές «ελληνικό Πανόραμα» σε σύνολο περίπου 120 που είχαν προβληθεί στην ΕΡΤ WORLD.

Η κατηγορία αφορούσε ότι δεν παρέπεμψα τους προσκεκλημένους μου μαζι με το Γενικό διευθυντή στο τμήμα marketing και διαφήμισης της ΕΡΤ. Ουδεμία σχέση με οικονομικές ατασθαλίες , κακοδιαχείριση, η υπέρογκες αμοιβες, όπως αναληθως ανώνυμοι κονδυλοφόροι διαδίδουν».

Στην συνέχεια κάνει αναφορά στις τρεις επίδικες εκπομπές: «υπάρχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία που πιστεύω ότι στο δεύτερο βαθμό θα αποδείξουν καθαρά την πλήρη αθωότητά μου».
Στο τέλος ρίχνει βολές σε όσους την οδήγησαν στις δικαστικές αίθουσες, λέγοντας: «αυτοί που με οδήγησαν στο δικαστήριο, δυσκολεύτηκαν να χωνέψουν ότι στην πραγματικότητα εξεπεσε σήμερα η πλεκτάνη τους. Μια πλεκτάνη που με έχει εξοντώσει ηθικά, επαγγελματικά, οικονομικά, ενώ έχει διασύρει εμένα και την οικογένειά μου ανεπανόρθωτα. Έτσι τι έκαναν; Συνεχίζοντας τη λάσπη και το καταστροφικό τους έργο σε βάρος της υγείας μου και του ονόματός μου, οι τιμητές της ζούγκλας προσπαθούν να συνδέσουν τη δική μου υπόθεση με αλλες υποθέσεις της ΕΡΤ και να τις φορτώνουν σε μένα »δημοσιογραφική αδεία», διαστρεβλώνοντας την απόφαση»

Κλείνοντας το κείμενο της, ζητά απόδοση της αλήθειας.
«Περιμενω μια αξιοπρεπή διάψευση. Περιμενω την ΑΛΗΘΕΙΑ.»
Η ιστορία απ’ ό,τι φαίνεται θα συνεχιστεί, αφου η γνωστή δημοσιογράφος θα προχωρήσει σε μηνύσεις μέσω των δικηγορων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...