Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Άλλες δυο συλλήψεις δημοσιογράφων για δωροδοκία στην Βρετανία

Δύο δημοσιογράφοι συνελήφθησαν την Τετάρτη στο πλαίσιο έρευνας για τη δωροδοκία αστυνομικών από δημοσιογράφους, ανακοίνωσε η Σκότλαντ Γιαρντ. Η αστυνομία περιορίστηκε στη δήλωση ότι συνέλαβε στο σπίτι του έναν 37χρονο και έναν 34χρονο άνδρα, επίσης στην κατοικία του.

Ο όμιλος Trinity Mirror - στον οποίο ανήκουν πολλές ταμπλόιντ ανταγωνίστριες της News of the World του Ρούπερτ Μέρντοκ, η οποία έκλεισε μετά το σκάνδαλο με τις τηλεφωνικές υποκλοπές - παραδέχτηκε λίγο αργότερα ότι ένας από τους δημοσιογράφους του συνελήφθη.

«Ενημερωθήκαμε από την αστυνομία ότι ο Τζάστιν Πένροουζ συνελήφθη σήμερα το πρωί ως ύποπτος για δωροδοκία δημόσιων λειτουργών», δήλωσε εκπρόσωπος του ομίλου Trinity Mirror και πρόσθεσε ότι «συνεργαζόμαστε απολύτως με την αστυνομία».

Ο Πένροουζ, ο οποίος δουλεύει στην Sunday Mirror από το 2004 και είναι αστυνομικός συντάκτης, κατέθεσε το Μάρτιο ενώπιον της Επιτροπής Λέβισον, η οποία συστάθηκε από την κυβέρνηση μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών στην News of the World.

Ο άλλος δημοσιογράφος που συνελήφθη σήμερα εργάζεται για τον όμιλο Northern and Shell, στον οποίο ανήκει κυρίως η Daily Star Sunday, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ομίλου χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα το όνομα του δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με πολλά βρετανικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για τον Τομ Σάβατζ, αναπληρωτή αρχισυντάκτη της Daily Star Sunday.

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε επίσης ότι θα προχωρούσε την Τετάρτη σε έρευνες σε «δύο χώρους εργασίας» στο Λονδίνο.

Πρόκειται, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ακριβώς γι' αυτούς των δύο ομίλων, Trinity Mirror και Northern and Shell.

Οι νέες συλλήψεις ανεβάζουν σε 41 τον συνολικό αριθμό των συλληφθέντων στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποιεί η Σκότλαντ Γιαρντ για τη δωροδοκία αστυνομικών από δημοσιογράφους. Σχεδόν όλοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι μετά από σύντομη κράτηση από τις Αρχές.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...