Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Σύλληψη δημοσιογράφου της Sun

Ένας δημοσιογράφος που εργάζεται για την εφημερίδα ταμπλόιντ Sun του μεγιστάνα Ρούπερτ Μέρντοκ συνελήφθη την Πέμπτη στο πλαίσιο της έρευνας σχετικά με τις υποκλοπές τηλεφωνικών επικοινωνιών από δημοσιογράφους.

Ο ρεπόρτερ, που δεν κατονομάζεται, συνελήφθη στο σπίτι του στο βόρειο Λονδίνο περίπου στις 6:30 το πρωί, ανακοίνωσε η Σκότλαντ Γιαρντ. Ο όμιλος News International, η βρετανική θυγατρική του ομίλου News Corp του Μέρντοκ, επιβεβαίωσε ότι εργάζεται για την Sun.

Η σύλληψη αυτή είναι η έβδομη που γίνεται στο πλαίσιο της επιχείρησης Tuleta, που ερευνά τις παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής προσωπικοτήτων από δημοσιογράφους.

Η επιχείρηση αυτή γίνεται παράλληλα με την κύρια έρευνα σχετικά με τις κατηγορίες για τηλεφωνικές υποκλοπές από δημοσιογράφους της News International, που είναι γνωστή ως επιχείρηση Weeting, και την έρευνα για τις δωροδοκίες δημόσιων λειτουργών από δημοσιογράφους.

Συνολικά σχεδόν 70 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο των τριών ερευνών που συνεχίζονται.

Η πρώην διευθύντρια της εφημερίδας News of the World Ρεμπέκα Μπρουκς, ο σύζυγός της και τέσσερις ακόμη εργαζόμενοι στη News International κατηγορούνται για παρακώλυση της δικαιοσύνης καθώς φέρονται να απέκρυψαν στοιχεία σχετικά με την έρευνα από την αστυνομία.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...