Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Επιστολή Ν. Νικολόπουλου στον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ για τον... δημοσιογράφο "Πατρινό"

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, κ. Δημήτρη Τρίμη, ο Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. και τ. Υφυπουργός Εργασίας κ. Νίκος Νικολόπουλος ζητάει να πληροφορηθεί εάν υπάρχει δημοσιογράφος με το επίθετο «Πατρινός», στο μητρώο μελών της Ένωσης Συντακτών ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που υπογράφει το δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής», για το οποίο ο Βουλευτής Αχαΐας έχει ήδη προσφύγει στη Δικαιοσύνη για συκοφαντική δυσφήμιση και ο οποίος είναι ο φερόμενος συντάκτης του δημοσιεύματος.

Στην επιστολή του ο κ. Νικολόπουλος αναφέρει πως παρά τις προσπάθειές του, τα στοιχεία του συγκεκριμένου ανθρώπου παραμένουν άγνωστα, κατόπιν τούτου διατηρεί αμφιβολίες για το εάν είναι υπαρκτό πρόσωπο, ωστόσο όπως σημειώνει: «θεωρώ ότι στην περίπτωση κατά την οποία ανήκει στην ΕΣΗΕΑ πως έχει παραβεί κατάφορα τις αρχές και τους κανόνες δεοντολογίας του λειτουργήματος της δημοσιογραφίας και θα πρέπει να κινηθούν οι προβλεπόμενες από το καταστατικό σας πειθαρχικές διαδικασίες».

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Νικολόπουλου:

«Προς τον Πρόεδρο
και το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ
κ. Δημήτρη Τρίμη

Κύριε Πρόεδρε,

Κατόπιν συκοφαντικού και ανυπόστατου λιβελογραφήματος της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής», που στόχευε να με πλήξει πολιτικά και κοινωνικά, αναγκάστηκα να κινήσω τις νόμιμες διαδικασίες για να υπερασπιστώ την τιμή και την υπόληψη, τόσο την προσωπική μου, όσο και των οικείων μου.
Προχώρησα σε μήνυση κατά των ιδιοκτητών της εφημερίδας, ωστόσο, παραμένει άγνωστο σε μένα ποιος ήταν ο συντάκτης του κακοηθέστατου ρεπορτάζ, παρά τις προσπάθειές μου.

Κύριε Πρόεδρε,

Απευθύνομαι σ’ εσάς, προκειμένου, να πληροφορηθώ κατά πόσον η υπογραφή «Πατρινός» κάτω από το επαίσχυντο δημοσίευμα ανήκει  σε δημοσιογράφο, μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.
Γιατί εάν πρόκειται περί υπαρκτού προσώπου (διατηρώ ζωηρές αμφιβολίες) θεωρώ ότι έχει παραβεί κατάφορα τις αρχές και τους κανόνες δεοντολογίας του λειτουργήματός σας και θα πρέπει να κινηθούν οι προβλεπόμενες από το καταστατικό σας πειθαρχικές διαδικασίες.

Κύριε Πρόεδρε,
θα παρακαλούσα για την όσο το δυνατόν έγκαιρη απάντησή σας. Και στην περίπτωση που ανήκει στην ιστορική Ένωσή σας, θα επιθυμούσα η παρούσα επιστολή να κοινοποιηθεί στα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου σας.
Για οιαδήποτε διευκρίνιση είμαι στην διάθεσή σας.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Νίκος Νικολόπουλος
Βουλευτής Αχαΐας
Νέας Δημοκρατίας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...