Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΕΣΡ: Μπαράζ υψηλών προστίμων σε περιφερειακούς σταθμούς

Μπαράζ προστίμων, συνολικού ύψους 240.000 ευρώ, σε περιφερειακούς σταθμούς για «τυχερά τηλεπαιχνίδια» επέβαλε χθες το ΕΣΡ

Ειδικότερα, η Αρχή επέβαλε πρόστιμο 100.000 ευρώ στον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό TRT Νομού Λαρίσης, για παραβίαση της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας για το τηλεπαιχνίδι Call for Cash, καθώς και πρόστιμο 80.000 ευρώ και 60.000 ευρώ στους τηλεοπτικούς σταθμούς Κίδων TV νομού Χανίων και Αρχιπέλαγος TV νομού Λέσβου, αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από μια εβδομάδα, το ΕΣΡ είχε επιβάλει την κύρωση των 100.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό του νομού Αχαΐας Super B για την ίδια παράβαση, πράγμα που είναι ενδεικτικό των προθέσεών της Αρχής, όσον αφορά τόσο το συγκεκριμένο παιχνίδι όσο και τα παιχνίδια του είδους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το συγκεκριμένο τηλεπαιχνίδι εμφανίζεται στους τηλεοπτικούς σταθμούς της περιφέρειας κατά κύριο λόγο με διαφορετικές ονομασίες, τακτική την οποία ακολουθούν τα κανάλια, προκειμένου να αποφύγουν τις σωρευτικές κυρώσεις.

Το Συμβούλιο έχει επισημάνει τις περιπτώσεις αυτές και προχωρά στην επιβολή υψηλών προστίμων -όπως στην προκειμένη περίπτωση-, σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν κρούσματα απάτης σε βάρος των τηλεθεατών.

Υπενθυμίζεται ότι τα πρόστιμα στους τηλεοπτικούς σταθμούς επιβάλλονται αναλογικά με τις πωλήσεις τους και την αγορά στην οποία απευθύνονται. Το πρόστιμο, που επιβλήθηκε στα προαναφερθέντα κανάλια, είναι δυσανάλογο των μεγεθών τους, ωστόσο, όπως τονίστηκε από το ΕΣΡ, πρόκειται για υποτροπή, αφού έχουν επιβληθεί και στο παρελθόν άλλα μικρότερα πρόστιμα για την ίδια παράβαση.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ -naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...