Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

ΕΕΤΤ: Διακοπή λειτουργίας παράνομων ραδιοφωνικών σταθμών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.) προχώρησε πρόσφατα σε επιχειρήσεις για τον εντοπισμό και τη οριστική διακοπή λειτουργίας παράνομων... ραδιοφωνικών σταθμών στα κέντρα εκπομπής του Υμηττού και Χορτιάτη, καθώς και την καταγραφή εγκαταστάσεων και κεραιοσυστημάτων αναλογικού τηλεοπτικού σήματος στον Υμηττό.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, η ΕΛ.ΑΣ με τη συνδρομή τεχνικών πραγματογνωμόνων της ΕΕΤΤ και παρουσία δικαστικού λειτουργού, διέκοψε τη λειτουργία και κατέσχεσε όλο τον εξοπλισμό εκπομπής σε δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς, χωρίς διακριτικό τίτλο, οι οποίοι εξέπεμπαν παράνομα στις συχνότητες 87.5MHz και 99.8MHz από το κέντρο εκπομπής του Υμηττού, προκαλώντας παρεμβολές σε νόμιμους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Το Περιφερειακό Γραφείο της ΕΕΤΤ στη Θεσσαλονίκη συμμετείχε σε αντίστοιχη επιχείρηση που αφορούσε ραδιοφωνικό σταθμό ο οποίος εξέπεμπε χωρίς διακριτικό τίτλο στη συχνότητα 88.7MHz από το κέντρο εκπομπής του Χορτιάτη. Για τον εν λόγο σταθμό υπήρχαν σχετικές καταγγελίες από ραδιοφωνικούς σταθμούς γειτονικών νομών αλλά και της Θεσσαλονίκης καθως προκαλούσε παρεμβολές σε νόμιμο τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Τέλος η ΕΕΤΤ ολοκλήρωσε την καταγραφή των εγκαταστάσεων και των κεραιοσυστημάτων, που χρησιμοποιούνται για αναλογική εκπομπή από τους νόμιμους τηλεοπτικούς σταθμούς, στον Υμηττό. Η καταγραφή πραγματοποιήθηκε ενόψει της μετάβασης του συγκεκριμένου κέντρου στην ψηφιακή τηλεοπτική εκπομπή, στις 20 Ιουλίου 2012.

Οι σταθμοί που μέχρι τώρα έχουν άδεια ψηφιακής μετάδοσης από το ΕΣΡ είναι 14 στην Αττική και εγκρίνονται και για τον Υμηττό για τα περιφερειακά κανάλια High, Nickelodeon, Attica, Extra, MTV, Mad, Sport TV, 0-6, Kontra, Blue Sky, Channel 9, Τηλεάστυ, Body in Balance (πρώην Shop TV), Sunny Channel (πρώην Κανάλι 10).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...