Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

H επιθετική απάντηση της AMSTEL για το κόψιμο της διαφήμισης με τον..."ΑΜοιράκη ΣΤέλιο"!

Η εταιρία της Amstel, όμως, επέστρεψε με ανακοίνωση για το θέμα και για να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

Αμ ποιος δε θέλει να καταλάβει το χιούμορ;

Η Amstel σέβεται την απόφαση του Συμβουλίου Ελέγχου Επικοινωνίας, το οποίο ζήτησε τροποποιήσεις στην πρόσφατη διαφημιστική της ταινία, αλλά δηλώνει ότι διαφωνεί τελείως με το σκεπτικό της επιτροπής, η οποία αγνοεί τα στοιχεία της ελληνικότητας της παραγωγής και την ουσία της επικοινωνίας της Amstel. Τέλος, μόνο έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι, σε μια εποχή που όλοι χρειαζόμαστε ένα χαμόγελο, ο χώρος της επικοινωνίας «τιμωρεί» το χιούμορ και τον αυτοσαρκασμό σε μια διαφημιστική ταινία.

Είναι δυνατόν να μην καταλάβει κανείς το πραγματικό νόημα της επικοινωνίας της Amstelαλλά και το χιούμορ στη δημιουργική της προσέγγιση, η οποία «παίζει» με το πώς «βγήκε» το όνομα Amstel δημιουργώντας λογοπαίγνια με τη φράση «Αμστέλναν» και το όνομα «Αμοιράκης Στέλιος» και διασκεδάζοντας με τη συνήθεια των Ελλήνων να παίζουμε με τις λέξεις, όταν θέλουμε να κάνουμε δικό μας κάτι που αγαπάμε;

Αυτό που βεβαίως δεν είναι χιούμορ είναι τα αδιάσειστα στοιχεία που παραθέτει η Amstel για την ελληνική της παραγωγή και τη σχέση της με την Ελλάδα, εδώ και σχεδόν 50 χρόνια, όταν παράγεται στην Ελλάδα με ελληνικές πρώτες ύλες (π.χ. μπουκάλια, ετικέτες, κουτάκια, καπάκια, κ.ο.κ) και χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια ελληνικό κριθάρι για την παραγωγή της, το οποίο έφτασε πλέον φέτος να καλύπτει το 100% των αναγκών της.

Τώρα είναι η σωστή στιγμή να ξεκινήσει μια σοβαρή συζήτηση περί «ελληνικότητας» των προϊόντων, ορίζοντας καταρχήν τι είναι ελληνικό προϊόν. Πόσο ελληνικό είναι ένα προϊόνμε ελληνικό όνομα που φέρνει όλες τις πρώτες ύλες του από το εξωτερικό και συσκευάζεται μερικώς στην Ελλάδα; Είναι λιγότερο ελληνικά τα προϊόντα που παράγονται σε εργοστάσια και εγκαταστάσεις που λειτουργούν στην Ελλάδα, από Έλληνες εργαζομένους, από ελληνικές πρώτες ύλες; Οι επενδύσεις, οι θέσεις εργασίας, η τεχνογνωσία και η προστιθέμενη αξία που προσφέρουν στην Ελλάδα δεν παίζουν κανένα ρόλο;

Κι αν τα κριτήρια αυτά έχουν την ίδια βαρύτητα, αν όχι μεγαλύτερη, από ότι το όνομα, τότε θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουν οι καταναλωτές ποια άλλη μπίρα στην Ελλάδα έχει αγκαλιάσει όπως η Amstel την πραγματική αξία της Ελλάδας, που είναι οι άνθρωποι.

Μια τέτοια συζήτηση θα έδινε πραγματικά την ευκαιρία να φανεί ποιοι τελικά πραγματικά επενδύουν στην Ελλάδα και ποιοι απλά προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις καταστάσεις αλλά και τους έλληνες καταναλωτές.

Σε κάθε περίπτωση, η διαφημιστική ταινία θα προσαρμοστεί με βάση τις συστάσεις του Συμβουλίου, και ...«Αμ επιστρέφει» το Σεπτέμβριο!

Enhanced by Zemanta

4 σχόλια:

  1. Καλα σας απανταει η Αθ.Ζυθοποιια και αυτη τουλαχιστον εχει και τρια εργοστασια στην ελλαδα μας με παραγωγες ελληνικου κριθαριου ..οχι σαν κατι αλλες με δανεια αγυριστα και επιδοτησεις για λουσα ...λοιπον ? δεν εχει δίκιο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δικιο εχει και η αθηναικη δικιο και εμεις που ψαρωνουμε ...αντι να βαλουμε τα γελια χειροκροταμε κωμικες καταστασεις λες και εχουμε ποταμο αμστελ και δεν το ξερουμε ...και οπως πολυ σωστα αναφερεται κουβεντα για το ελληνικο κριθαρι ...μα κουβεντα ομως !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλησπερα σας οταν το προιον παραγεται στην ελλαδα απο ελληνες με ελληνικες πρωτες υλες οπως και να λεγεται ειναι ελληνικο. π.χ η αμστελ η πρασινη η αλφα και η bios 5

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλημερα καλη εβδομαδα, προσωπικα δεν μου αρεσε και εμενα η διαφημιση αλλα δεν ειμαι εγω αυτος που θα την κρινει ..παραπλανητικη δεν ηταν σιγουρα σαρκαστικη μπορει. Η καλιεργεια ομως ελληνικου κριθαριου με γεμισε αισιοδοξια διοτι επενδυσεις ειαν ιπου λειπουν απο την χωρα μας, μπραβο τους λοιπον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...