Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Στην ψηφιακή εποχή η ΕΤ3


Από τις 14 Δεκεμβρίου παύει να λειτουργεί το αναλογικό κέντρο εκπομπής του τηλεοπτικού προγράμματος της ΕΤ3, καθώς και της ΝΕΤ, ΕΤ1 και της ΒΟΥΛΗΣ των ΕΛΛΗΝΩΝ από το Κέντρο Εκπομπής Χορτιάτη. Βάσει της κείμενης νομοθεσίας (ΚΥΑ 21161/20-8-2008), η αλλαγή θα αφορά τις περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Κιλκίς, Πιερίας, Ημαθίας, καθώς και μέρος του νομού Χαλκιδικής, οι οποίες λαμβάνουν αναλογικό σήμα.

Έτσι από τις 03.00 τα ξημερώματα  της 14ης Δεκεμβρίου το σήμα της ΕΤ3, ΝΕΤ, ΕΤ1 και ΕRΤ HD θα εκπέμπεται ψηφιακά από τη συχνότητα 23, όπως και των πέντε ραδιοφωνικών προγραμμάτων της ΕΡΑ. Από τη συχνότητα 56 θα εκπέμπονται ψηφιακά τα κανάλια, ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΡΙΚ, DW, BBC και από τη συχνότητα 46 τα κανάλια EURONEWS και TV5.

Οι τηλεθεατές των παραπάνω περιοχών που δεν διαθέτουν αποκωδικοποιητή MPEG4 θα χρειαστεί να προμηθευτούν εξωτερικό ψηφιακό αποκωδικοποιητή.

Η αλλαγή εκπομπής από αναλογική σε ψηφιακή θα έχει ως αποτέλεσμα, ο τηλεθεατής να απολαμβάνει τέλεια εικόνα και ήχο, χωρίς παρεμβολές και χιόνια στο δέκτη του καθώς και τις ψηφιακές υπηρεσίες EPG, που αφορούν υπηρεσίες των τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Για τεχνικές πληροφορίες οι τηλεθεατές μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2310 299627 και 2310 299736.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...